Bakt potet med fyll

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Bakt potet med fyll; kanskje noen forbinder dette med typisk fyllemat på by’n en fuktig kveld, men jeg har alltid vært svak for digre, fylte bakte poteter. Ja, det er kanskje harry, men det er jo så godt! Og man trenger ikke å være superkokk for å lage det heller, bare beregn litt tid på å bake poteten i ovnen. Den kan bakes i mikro i ca. 8-10 minutter på full styrke, men da blir den ikke like god.

Bakt potet med fyll
Bakt potet med fyll

Ingredienser (mengder bestemmer du selv):

  • 1-2 store poteter per person
  • Facon av 1 pakke fast tofu
  • Hvitløksdressing
  • Hvitløkssmør
  • Mais, hakket løk, purre, jalapenos, salsa og annet du liker oppi

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene godt og prikk dem noen steder med en kniv. Pensle dem med olivenolje og ha over maldonsalt/grovt havsalt og bak dem i ovnen i ca. 1 time.

Imens kan du lage facon og hvitløksdressing. Hvitløkssmør lager du ved å blande en god del Nutana margarin (mykt/delvis smeltet) med 2-3 fedd raspet hvitløk og evt. frisk persille. Ha det i en boks i kjøleskapet. Lag gjerne opp mye, så har du alltid nydelig hvitløkssmør tilgjengelig, det er ganske holdbart.

Skjær et dypt kryss i hver potet, ha i en absurd mengde (eller mindre, om du vil være sunnere enn meg) hvitløkssmør og klem litt sammen så det smelter godt inn i poteten. Åpne igjen og legg i alt fyllet du vil ha. Hvitløksrømme på toppen og en persillekvast om du liker det (jeg elsker persille og har det på nesten alt).

Barn liker godt dette også, la dem få fylle sin egen potet. 🙂

3 Comments

  1. Baktpotet er kjempe godt, men liker enda bedre bakt søtpotet.

  2. Søtpotet er kjempegodt, men jeg klarer ikke for mye av det, det er litt kvalmende søtt, på en måte. Jeg pleier å lage pommes frites av det, men jeg blir utrolig fort "mettet" i forhold til vanlig potet. Men det er kanskje en positiv ting, hehe.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.