Horn fylt med facon og kremost

Dette er perfekt nistemat. Ha dem i fryseren og legg dem frosne i matboksen, noen timer senere er de klare til å spises. Ungene elsket disse, og man kan lage store porsjoner og ha i fryseren til enhver tid. Fyll dem gjerne med andre ting enn facon, feks. tomatsaus og soyakjøttdeig. Det vil jeg prøve neste gang.

Ingredienser:

 • 3 dl plantemelk, jeg bruker soyamelk
 • 50 gram Nutana margarin
 • 6-700 gram hvetemel (til passe deig)
 • 1 pk tørrgjær
 • 2-3 ss sukker
 • 1/2 ts salt (kan sløyfes)
 • Valmuefrø

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i melken og varm opp til det er fingervarmt. Ha i sukkeret og gjæren og rør godt.
Ha blandingen over i en stor bakebolle/kjøkkenmaskin og ha i mel mens maskinen går til det er en smidig deig. Den skal ikke være tørr, men heller ikke klistre seg til fingrene.
Pakk bollen inn i en pastpose og sett den til heving i ca. 1 time. Ta deigen ut og del den i to. Kjevle hver del ut til en stor sirkel. Bruk feks. et pizzahjul til å skjære sirkelen i 8 «kakestykker». Legg på ønsket fyll (jeg smurte dem med Tofutti gressløk-kremost og strødde over facon) og rull dem sammen, inn mot midten.

 

Legg dem på papirkledd stekebrett og la dem etterheve under et håndkle i ca. 30 minutter. Pensle med litt soyamelk, strø over valmuefrø om ønskelig, og stek dem på 225 grader i ca. et kvarter. Pass på så de ikke blir for brune.

4 Comments

 1. Oi!!! Så lurt 🙂 Jeg vil fylle spicy tomatsaus og veganfarse i <3

 2. Ser kjempegode ut! 🙂

 3. Horn er superdigg! Smakte det like godt som det høres ut?På siste bildet der ser det ut som om kremosten har forsvunnet litt?

 4. De var veldig gode, men ja – kremosten forsvant litt inn i deigen under steking. Så neste gang vil jeg prøve med tomatsaus og veggisfarse, slik som Hege. Tror det blir enda bedre. :sikle:

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.