Komler med facon og kålrabistappe

Komler med facon og kålrabistappe er en av mine favorittmiddager. Og ja – veganere kan spise komler! Men de må selvsagt ikke være fylt med kjøtt eller kokes i kjøttkraft. Med hjemmelaget kålrabistappe og facon er det et riktig festmåltid.

Ingredienser:
Her skal jeg innrømme at jeg bruker komlemel, men hva gjør vel det, det er ikke noe hokus pokus i dette melet. Ingrediensene er: byggmel, potetflak, kavringmel, steinmalt hvetemelt, hvetemel, havremel, havregryn, salt og sukker. Og pakken ser slik ut. Det er bare å blande 500 gram mel med 6 dl vann for å få 6-8 faste, perfekte komler som smaker nydelig!

Følg fremgangsmåten på pakken: ha 500 gram mel i en bakebolle og rør inn 6 dl kaldt vann. Rør godt og la det stå og svelle i 10 minutter. Form faste komler med hendene. Kok opp vann tilsatt 2 terninger grønnsaksbuljong og 1 ss liquid smoke. Når vannet koker slipper du oppi komlene og lar dem småkoke i 1 time. Ha gjerne 2-3 biter kålrot i vannet også, det er godt.

 

Kålrabistappe:
1 stor kålrabi
1 stor søtpotet
Salt (eller Vegetakrydder), pepper, vegansk margarin, muskat
Litt soyamelk om nødvendig

Skrell grønnsakene og del dem i småbiter. Ha dem i en gryte med vann og kok opp. La det koke til grønnsakene er møre, ca. en halvtime eller mer. Hell av kokevannet og mos med stavmikser til det har fått den konsistensen du vil ha. Jeg liker det litt grovt. Rør inn en stor klatt med margarin, og ha i salt, pepper og muskat. Smak til om det trengs mer krydder.

Server komlene rykende varme, med kålrabistappe, facon, kokte poteter og gjerne stekte veganske pølser.

One Comment

  1. Ååh, tusen tak for denne oppskriften! Vi bruker ikke komle oppi nord, har faktisk aldri hørt om det før jeg gikk på fhs på Karmøy, og det ble da min favorittrett etter første bit! Gleder meg til å lage denne 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.