Regnbuekake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Regnbuekake er vel alle barns (og noen voksnes?) drøm.

Kaja fra Veganerliv laget denne kaken for en stund siden, og jeg prøvde da ut muffins av noenlunde samme variant. I går laget jeg hel kake, slik som Kaja i barneselskapet til min ferske åtteåring, og gjett om den ble suksess! Glasuren skulle bli lilla, men den ble grå! Det gjorde visst ikke noe, for den hadde litt skimmer i seg, så ungene mente det var «sølv», så det var jo like greit. 🙂

Regnbuekake
Regnbuekake

Ingredienser til en form på ca. 24-26 cm:

 • 6 desiliter soyamelk
 • 6 teskjeer eplesidereddik
 • 3 desiliter rapsolje
 • 6 desiliter sukker
 • 6 teskjeer vaniljesukker
 • 9 desiliter hvetemel
 • 6 spiseskjeer maisstivelse
 • 3 teskje bakepulver
 • 1,5  teskje natron
 • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte:
Bland sammen soyamelk og eddik og la det stå i ca. 5 minutter så det ser ut som kefir i konsistensen.
Bland i sukker, vaniljesukker og olje og rør godt.

Bland sammen det tørre og vend inn det våte. Rør til en klumpfri røre og fordel røren i 6 skåler. Ha en knivsodd farge (Wilton er bra, selges bla. på Jernia, konditorfarge funker nok ikke så bra her).

Ta frem en stor rund kakeform og kle den med bakepapir i bunnen. Hell i en av skålene med farge og pass på at hele bunnen er dekket. Hell så neste skål med farge midt i kaken og bre den ørlite utover med en skje, pass på at ikke fargene blander seg. Hell neste skål i midten av kaken og gjenta prossessen til alle skålene er tomme.

Kake klar til steking

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 40-60 minutter, avhengig av ovnen. Sjekk med en kakepinne/kniv etter 40 minutter, mulig den må stekes lenger. Jeg tok faktisk ikke tiden men tror den var inne i en hel time. Pinnen/kniven skal være ren når den tas ut av kaken, først da er den ferdig.

Ferdigstekt kake, fargene blekner litt men inni er de mye sterkere

La kaken avkjøles helt i formen før du har den på et fat og kler den med den glasuren du vil ha. Jeg laget denne glasuren, men uten kakao, og hadde i lilla Wiltonfarge (som da ble grå, sikkert pga. kaffen!). Ha gjerne i en annen farge, rød, rosa eller blå er jo bankers i et barneselskap. Pynt med ønsket kakepynt, jeg har brukt noen stjerner jeg fikk av min kjære venninne Mari, som står bak Vegetarbloggen.

 

 

6 Comments

 1. Den ble helt nydelig, og jeg likte sølvglasuren kjempegodt, så det var et hendig uhell 🙂 Herlig!

 2. Sølvglasuren er jo perfekt som stjernehimmel! Kjempekul kake. Kanskje jeg skal prøve meg på noe sånt til snuppa sin 3årsdagsfeiring om et par uker 🙂 *♥*

 3. Mie: ja, jeg har også en treåring og øynene hans holdt på å poppe ut da vi skar opp kaken. Unger synes også det er morsomt å helle røren i kakeformen, så om de får lov til det så er det nok stemning på kjøkkenet, tenker jeg. 😀

 4. Fet glasur! 😀

 5. Kaka er i ovnen, og jeg venter spent på resultatet 😀 Gleder meg til å servere den i bursdag til min 9 år gamle nevø… 😀 for en genial kake!! Følte meg som en treåring sjøl da jeg mekka kaka isammen!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.