Regnbuekake

Regnbuekake er vel alle barns (og noen voksnes?) drøm.

Kaja fra Veganerliv laget denne kaken for en stund siden, og jeg prøvde da ut muffins av noenlunde samme variant. I går laget jeg hel kake, slik som Kaja i barneselskapet til min ferske åtteåring, og gjett om den ble suksess! Glasuren skulle bli lilla, men den ble grå! Det gjorde visst ikke noe, for den hadde litt skimmer i seg, så ungene mente det var «sølv», så det var jo like greit. 🙂

Regnbuekake
Regnbuekake

Ingredienser til en form på ca. 24-26 cm:

 • 6 desiliter soyamelk
 • 6 teskjeer eplesidereddik
 • 3 desiliter rapsolje
 • 6 desiliter sukker
 • 6 teskjeer vaniljesukker
 • 9 desiliter hvetemel
 • 6 spiseskjeer maisstivelse
 • 3 teskje bakepulver
 • 1,5  teskje natron
 • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte:
Bland sammen soyamelk og eddik og la det stå i ca. 5 minutter så det ser ut som kefir i konsistensen.
Bland i sukker, vaniljesukker og olje og rør godt.

Bland sammen det tørre og vend inn det våte. Rør til en klumpfri røre og fordel røren i 6 skåler. Ha en knivsodd farge (Wilton er bra, selges bla. på Jernia, konditorfarge funker nok ikke så bra her).

Ta frem en stor rund kakeform og kle den med bakepapir i bunnen. Hell i en av skålene med farge og pass på at hele bunnen er dekket. Hell så neste skål med farge midt i kaken og bre den ørlite utover med en skje, pass på at ikke fargene blander seg. Hell neste skål i midten av kaken og gjenta prossessen til alle skålene er tomme.

Kake klar til steking

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 40-60 minutter, avhengig av ovnen. Sjekk med en kakepinne/kniv etter 40 minutter, mulig den må stekes lenger. Jeg tok faktisk ikke tiden men tror den var inne i en hel time. Pinnen/kniven skal være ren når den tas ut av kaken, først da er den ferdig.

Ferdigstekt kake, fargene blekner litt men inni er de mye sterkere

La kaken avkjøles helt i formen før du har den på et fat og kler den med den glasuren du vil ha. Jeg laget denne glasuren, men uten kakao, og hadde i lilla Wiltonfarge (som da ble grå, sikkert pga. kaffen!). Ha gjerne i en annen farge, rød, rosa eller blå er jo bankers i et barneselskap. Pynt med ønsket kakepynt, jeg har brukt noen stjerner jeg fikk av min kjære venninne Mari, som står bak Vegetarbloggen.

 

 

6 Comments

 1. Den ble helt nydelig, og jeg likte sølvglasuren kjempegodt, så det var et hendig uhell 🙂 Herlig!

 2. Sølvglasuren er jo perfekt som stjernehimmel! Kjempekul kake. Kanskje jeg skal prøve meg på noe sånt til snuppa sin 3årsdagsfeiring om et par uker 🙂 *♥*

 3. Mie: ja, jeg har også en treåring og øynene hans holdt på å poppe ut da vi skar opp kaken. Unger synes også det er morsomt å helle røren i kakeformen, så om de får lov til det så er det nok stemning på kjøkkenet, tenker jeg. 😀

 4. Fet glasur! 😀

 5. Kaka er i ovnen, og jeg venter spent på resultatet 😀 Gleder meg til å servere den i bursdag til min 9 år gamle nevø… 😀 for en genial kake!! Følte meg som en treåring sjøl da jeg mekka kaka isammen!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.