Chimichangas

Jeg fikk chimichangas servert hos min skjønne venninne, Mari (Vegetarbloggen) en gang i høst, og har vært hekta siden. Jeg er en sucker for mexicansk mat, og dette er i toppsjiktet! Det er altså tortillas fylt med kyllingseitan, ostesaus og jalapenos, og så fritert. Seitanen kan man lage på forhånd, jeg pleier å lage dobbelt opp og ha liggende i kjøleskapet, kan bruke det til alt mulig der man ellers ville brukt feks. kylling.

Ingredienser til ca. 8 stk:

 • 1 porsjon seitanic chicken
 • 1/2 porsjon ostesaus
 • 8 tortillalefser
 • 1 liten hakket løk
 • 2 fedd hvitløk, raspet
 • Masse syltet jalapenos (ferske kan brukes, men de er jo inn i granskauen sterke, liker best syltede)
 • 1 flaske solsikkeolje eller annen olje til fritering

Fremgangsmåte:

Skjær seitanen i biter og fres sammen med løk og hvitløk. Legg et par ss av dette på en tortilla, dekk med 1-2 ss ostesaus og legg på 3-4 stk jalapenos (jeg river dem i biter først). Pakk sammen ved å først brette to av sidene inn mot midten og så de andre to sidene, før du fester dem sammen med tannpirkere. Se detaljert brettemetode her.

 

Varm opp oljen til det freser rundt en tresleiv når du stikker enden av den nedi (eller test med en loffbit eller lignende). Frityrstek 2-3 chimichangaer om gangen, de blir svært fort ferdige og skal bare friteres i et halvt minutt eller noe.Snu dem etter halve tiden, pass på at de ikke blir brent.
La dem tørke av på kjøkkenpapir og server dem med ønsket tilbehør. Jeg bruker ris, guacamole, hvitløksdressing, salat og salsa.

5 Comments

 1. Hei. Jeg oppdaget denne bloggen først nå, men det blir definitivt ikke siste gang!!! Veldig fin blogg og denne retten skal jeg prøve til uken! Takk for at noen lager blogg for oss veggiser 🙂

 2. Det så veldig godt ut 🙂

 3. hvor får jeg kkjøp glutebnel?

 4. hege-jeanette Hansen

  Chimichangas er digg 😀 Hmmm, jeg laget det med oppskriften fra vegetarbloggen nylig. Nesten halve dagen gikk på kjøkkenet, da jeg verken hadde laget seitan, ostesaus eller fritert mat før :-S Det gikk litt i surr, men øvelse gjør mester!

 5. Anonym: glutenmel får du kjøpt i helsekosten, men det er mye billigere på http://www.iherb.com. Jeg bestiller omtrent alt derfra. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.