Digre, seige havrekjeks med valnøtter, kokos og rosiner

Disse kjeksene er beyond gode, det må være de beste jeg har laget til nå. De har høstet lovord og høye stønn fra alle jeg har servert dem til. De er inspirert av Vegetarbloggens havrekjeks.

Man kan selvsagt velge størrelse på dem selv, men etter å ha laget dem altfor store ved en liten glipp, fant jeg ut at jeg foretrekker dem sånn. Du får plass til 9 store cookies per stekebrett, og jeg fikk nesten to fulle brett av røren. Dette er jo en finfin gave å ta med seg når man skal i middagsbesøk, feks. Kos dere!

 

 

Ingredienser:

 

 • 4 dl lettkokte havregryn
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 3 dl rapsolje
 • 120 gram sukker
 • 120 gram brunt sukker
 • 2 dl soyamelk
 • 2 ss linfrømel
 • 3 ts vaniljesukker
 • 3-4 dl kokosmasse
 • 2-3 dl hakkede valnøtter
 • Så mye rosiner som ønskelig, jeg hadde i 4 små barnepakker

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen det tørre og det våte hver for seg (minus nøtter og rosiner). Ha det våte i det tørre og bland godt. Tilsett nøtter og rosiner.

Kle to stekeplater med bakepapir. Lag baller og sett på stekeplaten, ca. 9 baller på hver. De flyter ut under steking så ikke lag dem for store med mindre du vil at hele bakeplaten skal bli EN stor flat kake (har jeg hørt ………)

Stek kakene i ca. 15-20 minutter, til de er lys brune. De er skjøre når de kommer ut av ovnen så la dem avkjøles helt før du flytter på dem.

 

 

 

18 Comments

 1. åh, de ser kjempegode ut!

 2. Nå fikk jeg vann i munnen! Hadde helt "glemt" at det fantes havrekjeks. Det er jo så utorlig godt, spesielt når de er seige og gode!=) Takk for påminnelsen!=D

 3. Bra blogg, Cathrine!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 4. Skal selvfølgelig prøves!

 5. Nam! Disse må jeg prøve å lage, noe jeg kan bruke i stedet for nøtter? Er superallergisk.. evt sløyfe de?

 6. Mmmm ser gode ut og skal prøves til helga. Nå som jula setter inn er det bare å prøve nye ting .-)

 7. Hvor liten er ballen du lager til brettet? lager du den av teskje eller spiseskje?

  Vann i munnen ja…..

 8. positiv overraskelse å se en link til vegan-oppskrift på VG! 😀 hurra!

  Vil lage kjeksene til jul ja:)

  hilsen en glad veganer:)

 9. Og så kommer jeg og tramper inn i veganer land, ser meg forvirret rundt og spør: Er det noe jeg kan erstatte soya"melken" med? Kan jeg bruke melk? Er lite begeistret for soya produkter, og i og med at jeg ikke er veganer så aner jeg ikke hva jeg i såfall skal bruke resten av pakken, bortsett fra de to 2dl til…

 10. Nå prøvde jeg å lage kjeksene ikveld, og de var gode. Men altfor søte!!! Jeg ble helt kvalm. Det står da vitterlig 400 gram sukker i oppskriften; det er forhåpentlig ment 200 gram sukker ELLER 200 gram brunt sukker?? Jeg fikk 30 kjeks ut av det, så det betyr mer enn 10 gram sukker i hver kjeks. Klarte bare å spise fire, da hadde jeg totalt sukkersjokk. Skal prøve igjen, men da med kanskje bare 100 gram sukker…

  Hilsen Knut Movik

 11. Silje: soyamelk kan erstattes med alle melketyper.

  Anonym: det med søthet er veldig individuelt. Jeg syntes de smakte bra som de var men jeg spiser uansett ikke mer enn 1 stk da de er så store og mektige, men ser at du laget dem mindre.
  400 gram sukker totalt er ikke voldsomt mye i en stor oppskrift. Jeg har doblet vegetarbloggen sin, og der er det 100 gram brunt og 100 gram hvitt sukker. Men det er selvsagt ikke noe i veien for å halvere sukkermengden. Prøv deg frem. 🙂

 12. Digre og seige høres GODT ut 😀

 13. Hei!
  Skal prøve ut denne oppskriften idag, har hatt planer om det kjempelenge nå 🙂
  Bare lurer på en liten ting; kan rapsolje byttes ut med hvilken som helst olje? Eller må det være rapsolje?

 14. Hei Hanne

  Jeg bruker solsikkeolje, stort sett. Du kan bruke hva du vil så lenge oljen er helt smakløs. Solsikke er ypperlig. 🙂

 15. Hei igjen, og takk for svar 🙂
  Første ladning er nettop ferdig, de ble kjempegode! 😀

 16. Disse var utrolig gode, litt vel svære etter min smak, selv om jeg fikk 25 av denne oppskriften, så neste gang minsker jeg størrelsen ytterligere. Halverte sukkermengden og de var fremdeles søte og gode.
  Så et par spørsmål, oppbevares de i lufttette bokser eller i plastikkposer? (siden de skal være seige) og hvor lang holdbarhet har de?

 17. Mmmm, jeg skal prøve å lage noe sånt som dette, bare med store havregryn, og kanskje hakkede mandler, hasselnøtter, kokosolje, og kanskje noe grovt mel (helst spelst;) istedet for fin hvete.
  Og så vil jeg minne om at druer er en av de fruktene som blir mest sprayet i konvensjonelt landbruk, så det er lurt å kjøpe økologiske rosiner (feks ho COOP) 😉
  Mvh Helge

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.