Jeg og min families veganreise til Gdansk

Jeg lovet å blogge litt om turen til Gdansk, og her kommer det, om enn noe forsinket. Det blir mest bilder, med litt tekst imellom.
Turen ble betalt i sin helhet av min kjære mor. Hun er så glad for at jeg, min bror og hans samboer er veganere, så hun ville ta oss med på en tur til byen i hennes hjerte – Gdansk i Polen. Hun var der i mai og falt helt pladask! I tillegg får man spise ute til en latterlig lav sum, og man får tak i vegansk mat de fleste steder, også i dagligvarebutikker.

Vi reise fredag formiddag, og min bror hadde med seg deilige veganske sandwicher fra Ostehuset i Stavanger. Disse koste vi oss med på flyplassen mens vi ventet ved gaten. Jeg er jo akkurat som et barn når det gjelder å reise, og gu’ så spent og hyper jeg var! Vi skulle i tillegg fly med ROSA FLY! Er ikke det kult? Jeg er snart 32 år, men tanken på et rosa fly får meg til å bli 5, hehe.

Ostehuset lager digg sandwich
Min mor utenfor det ROSA!! flyet

Vi bodde på Hotell Qubus, som ligger i kort gåavstand fra gamlebyen i Gdansk, og der var servicen fantastisk. Flotte, store rom og det mest hyggelige (og engelsktalende!) personalet man kan tenke seg. Det er et hotell jeg kan anbefale på det varmeste! Lobbyen var spesielt lekker, synes jeg.

 

Det å spise ute var mildt sagt en billig opplevelse. Det var nesten et sjokk å komme hjem og måtte betale 150,- kroner for en liten pastarett med olje og noe salatgreier, mens man i Gdansk kunne få dette for under en femtilapp!

Tofu og grønnsaker i sursøt saus, 40,- kroner inkludert valgfri drikke

 

Hot thaisuppe på Buddha Bar

 

Kotlety på Green Way, ca. 30,- kroner for en helt sinnsykt stor porsjon! Jeg orket bare halve porsjoner der

 

 

Gulasj på Green Way, samme pris som over. Litt vel mye råkost da

 

Tofu og grønnsaker i peppersaus fra samme sted som den øverste

 

En rett med nudler og grønnsaker i spicy saus fra en kinasjappe på Galleria Baltica. Ca. 20,- kroner

 

 

Risrett med koriander, cashewnøtter, ananas, squash osv, på Buddha Bar. Dette var helt fantastisk, en av mine favoritter.

 

Denne kunne jeg spart meg for. Bio Way er dårlige på veganmat, fy søren. Nudler med tofu, men med en grusom bismak!

 

Fantastisk måltid! Enchilada på Green Way! Ca. 30 kroner. Anbefales virkelig!

I tillegg spiste vi jo pizza, selvsagt. Jeg fikk ikke tatt bilde av alle, men den beste, BESTE pizzaen noensinne, spiste vi på en pizzasjappe i Sopot som jeg dessverre har glemt navnet på. De hadde de kuleste pizzatallerknene ever, min mor var dypt fascinert og kunne ikke slutte å snakke om dem, haha. Den pizzaen drømmer jeg om enda, jeg spiste meg så dårlig at jeg ikke klarte å stå oppreist på vei ut. Men det var fader meg verdt hver smerte!

 

I dagligvarebutikken på kjøpesenteret Madison fikk vi kjøpt vegansk pålegg. Salami, servelat, leverpostei osv, i vegansk versjon. En pakke pålegg kostet vel ca. 20,- kroner og rakk til ganske mange brødskiver. Datteren min likte godt salamien og syntes det smakte som ordentlig salami. Litt bilder:

 

 

 

Servelat med sviskebiter, utrolig godt!

 

Må jo ha med litt fra selve byen også, ikke BARE maten. Jeg skriver ikke så mye mer, men legger ut en bildeserie. 🙂

Green Way

 

Jeg og min mor, sjekk det kule taket på huset i bakgrunnen til høyre!

 

 

 

 

 

Jeg og min lovely svigerinne venter på thaimat.

 

Kult hus i Sopot!

 

Min mor i dyp samtale med en due

 

 

 

 

 

Sorbet, nam

 

Mange av bygningene var dekorerte som dette, utrolig kult!

 

 

 

Min mor har ikke så mange hemninger, for å si det sånn. :p
Jeg og min bror mater fuglene. De var helt galne!

Jeg/vi skal definitivt tilbake! Gdansk er ikke en by jeg hadde kommet på å reise til selv, tror jeg. Jeg ble utrolig positivt overrasket! Nydelig by, billig mat, billige SKO og mye for oss veganere. Anbefales!

7 Comments

  1. Flotte bilder, ser fantastisk ut 🙂

  2. Jeg får jo helt vann i munnen her jeg sitter! Prisene var jo latterlige, det er så deilig når man opplever slikt. Mamman din virker foresten utrolig morsom!=D
    Jeg bor selv i England og synes det er fryktelig billig der. Det merkes når man er hjemme på juleferie i Norge for å si det sånn, hehe!=P

  3. Nydelig by 🙂 var der selv for 10 år siden. Utrolig bra at de har så mye veganmat å tilby – det hadde jeg faktisk ikke trodd 🙂 Ser ut som en fantastisk reise.

  4. Høres ut som en flott tur. Digger det rosa flyet, haha, og at det dessuten heter WIZZair gjør jo ikke saken verre!

  5. Kan du spørre Gro hvor hun har kjøpt støvlettene sine? De var utrolig tøffe! Og ja, maten så fantastisk ut!

  6. Hehe det skal jeg gjøre, Sara. Skriver til deg på FB når jeg har spurt. 🙂

  7. Kult! Moren din er grei da!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.