Kanelbollekringle

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Neste gang du vil bake kanelboller, hvorfor ikke lage bollene i kringleform? Dekorativt og litt mer spennende. Kanskje litt mer upraktisk med tanke på om man vil fryse dem ned og ta dem opp enkeltvis, men er det virkelig noen som ikke spiser opp alt på samme dag? 🙂
Kringlen blir penere (og bedre) med melisglasur, gjerne med litt rom i, det skal jeg ha over neste gang.

Ingredienser til en diger kringle (eller en mindre en pluss noen boller?)

 • 200 g smør, Nutana er nok best her, Munster solsikkemargarin var helt horribelt, så ikke bruk det!
 • 7 dl vegetabilsk melk, jeg bruker soya
 • 50 g tørrgjær
 • 2 dl sukker
 • 2 ts kardemomme
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • ca 1 kg hvetemel + ekstra til utbaking

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til det er lunket. Rør gjæren ut i blandingen. Tilsett sukker, bakepulver og kardemomme, og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca en times tid. Ta deigen ut på melet bord og kna den litt. Kjevle den ut til et stort rektangel og smør med Nutana. Strø over sukker og kanel og rull sammen til en pølse.

Her kan du selvsagt skjære rullen i skiver og lage vanlige kanelboller, men for kringle fester du rullens ender i hverandre så det blir en sirkel. Bruk en saks og lag dype rifter i kringlen, helt rundt. Brett dem annenhver gang til høyre og venstre. Som dere ser av bildet så er jeg ingen ekspert i dette, det var første gang noensinne at jeg gjorde det, men smaken er jo det viktigste. :p

La kringlen etterheve i en halvtimes tid, og stek den på 225 grader i ca. en halvtime, eller mer, avhengig av ovnen din. La den hvile litt før servering.

5 Comments

 1. Den så veldig god ut 🙂 Synd jeg ikke har komfyr..

  Du, jeg har laget til ett opplegg på bloggen min med en slags introdusering av egen blogg. Dvs, jeg håper mange blogger vil linke dit, og legge igjen en thumbnail, slik at andre som kanskje ikke vet om deres blogger, finner dere der. Ta en titt, så ser du om du vil bli med eller ikke?

  Ha ellers en fin helg 🙂

 2. Ege: spennende, jeg skal sjekke det ut. 🙂

 3. Ser fantastisk ut. Tror jeg må prøve neste gang det skal være kake på jobb.

 4. Mmm, dette må prøves.. På det øverste bildet ser det ut som en søt liten snegl med hus 😀

 5. Hei! Dette er litt utenfor tema, men vet du om noen gode nettbutikker der de selger ytterkåper i fine farger uten ull? Jeg tenker lilla eller mørkegrønn. Så frustrerende at det skal være så vanskelig å finne..

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.