Kokosmakroner med sjokolade

Kokosmakroner med sjokolade

Hva er vel julen uten kokosmakroner? Og det å lage saftige, gode kokosmakroner uten egg er faktisk ingen sak overhodet. Sjokoladen topper hele «driden» (som Geir Ånestad ville ha sagt), og gjør dem enda penere. Seige, søte og nydelige konfektkaker du kan imponere gjester og familie med, med veldig liten innsats. Nam!

Kokosmakroner med sjokolade

Ingredienser til ca. 12 store kokosmakroner:

  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl soyamelk (denne kan byttes ut med 1 dl kokosmelk)
  • 2 ss vaniljesukker
  • 0,5 dl sukker
  • Ørlite salt
  • 4 toppede ss hvetemel, sannsynligvis litt mer
  • 400 gram kokosmasse
  • 100 gram sjokolade + 2 ts kokosfett til sjokoladetrekk

Fremgangsmåte:

Ha kokosmelk, salt, vaniljesukker og sukker i en gryte og kok det opp. Rør godt. Sikt i hvetemelet mens du rører, få bort alle klumper. Ta kjelen av platen og rør inn kokosmassen. Ha evt. i mer hvetemel. Røren skal ikke være tørr, da blir makronene ikke saftige nok, men de skal holde formen når du slipper litt røre ned på et stekebrett. Jeg laget dem litt store, ca. et par ss med røre. Bruk to skjeer og form dem litt, men de kan godt se litt «rustikke» ut.

 

Stek kokosmakronenepå 175 grader i ca. 20 minutter, eller litt mindre (sjekk ofte). De skal bli gyldne men ikke brent. La dem avkjøles helt på brettet før du flytter dem. De virker litt skjøre når de er varme, men holder formen godt når de avkjøles.

Smelt sjokolade og kokosfett (jeg gjør det i mikroen) og dypp bunnen av makronene i den. Ringle evt. litt sjokolade på toppen og sett dem kjølig så sjokoladen stivner. Oppbevares i kjøleskapet.

Kokosmakroner med sjokolade

2 Comments

  1. Snadder to the madder 🙂

  2. Hihi, jeg laget kokosmakroner i dag jeg også=P En av mange gode sorter til jul;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.