Pinwheel cookies

Pinwheel cookies

Jeg vil jo egentlig ha norske navn på oppskriftene mine, men av og til funker det rett og slett bedre på engelsk. Jeg aner ikke hva jeg skal kalle disse på norsk. Rullesmåkaker? Tricolor-julekaker? Uansett navn, de er veldig gode og populære hos barna. Min 8-årige datter sa det var de beste cookiesene hun hadde smakt. De er som sandkaker i konsistensen.

Ingredienser: 

 • 150 gram myknet vegansk margarin, for eksempel smøremyk
 • 2,5 dl melis
 • 1 dl sukker (det står i originaloppskriften, jeg aner ikke hvor viktig det ekstra sukkeret er)
 • 1 ss vaniljesukker
 • 7,5 dl hvetemel
 • Litt solsikkeolje eller annen nøytral olje om det blir tørt
 • 1 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • Litt peppermyntedråper om man vil ha peppermyntesmak på dem (jeg hadde ikke det oppi denne gang)
 • Rød og grønn matfarge (evt. andre farger)

Fremgangsmåte:

Ha smør, melis, sukker og vanilje i food processoren og kjør til en kremete masse. Ha det over i en bolle og kna inn resten av ingrediensene. Ha i litt nøytral olje om det blir for tørt, jeg måtte ha i vel en dl. Kna deigen godt sammen. Kle den med plastfolie og legg den i kjøleskapet i en times tid.

Ta deigen ut, del den i tre deler og kna inn farge i to av deigene. Bruk helst Wilton, som både er vegansk og som avgir en mye sterkere farge enn disse vanlige konditorfargene.

Legg et stort stykke plastfolie på kjøkkenbenken, legg en av deigklumpene oppå og dekk den med et nytt lag plastfolie. Kjevle deigen flat mellom plastfolien og legg den tilside. Gjenta med de to andre deigene.

Legg de tre deigflatene forsiktig oppå hverandre, renskjær evt. sidene. Bruk plastfolien til hjelp, og rull forsiktig sammen til en rull, som du gjør når du lager kanelboller. Jo fastere rullen er, jo penere blir kakene. Det krever nok litt trening, dette var min første gang.

Bruk en skarp kniv og skjær rullen i skiver, og legg skivene på papirkledd stekebrett.

Stek kakene på 180 grader i ca. 20 minutter, kanskje litt lenger (jeg glemte å ta tiden). Pass på så de ikke blir brent.

La dem avkjøles før du legger dem i en tett kakeboks.

Husk godt mellomrom mellom kakene, noe jeg tydeligvis glemte

 

9 Comments

 1. de var kule!!

 2. Fina! Jag gjorde liknande häromdagen, fast med bara två färger och så strössel utanpå. På svenska skulle man kunna kalla dem "snurr-kakor", men det kanske inte fungerar på norska?

 3. haha… de var kule 🙂

  De fristet kanskje ikke så mye å skulle spise men 😛

 4. En fryd for øyet!=D

 5. nå har jeg lest igjennom hele bloggen din. gleder meg til å teste ut masse av oppskriftene dine, hurra for at du deler dem med oss!!

 6. Ja jeg kikket litt på dem, men er ikke glad i cookiedeig faktisk. Jeg tror jeg må være den eneste på jorda. :p Men de kan uhyre enkelt veganiseres ja, og det er ikke umulig at jeg lager dem for å feks. gi bort i gaver. 🙂

 7. oleee da brosjAN

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.