Salte Smil

Min kjære svigerinne tipset meg om disse kule konfektformene, og da måtte jeg jo teste dem ut. Jeg er veldig glad i salt karamell, og hadde lyst til å innvide konfektformene med slike. Jeg fikk dem ikke så pene, og hadde i litt for lite fyll, men øvelse gjør mester.

Ingredienser:

 • 1 dl vegansk fløte
 • 1/2 dl. sirup
 • 1/2 dl. sukker
 • 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje, evt. rent vaniljepulver, ikke det grusomme vaniljesukkeret fra Freia/Ica
 • 3 ts maldonsalt (flaket salt)
 • 3 ss vegansk smør, jeg bruker Nutana
 • 300-400 gram vegansk kokesjokolade, min favoritt er Odense sin. Ikea og Coop sine mørke er også melkefrie.

Fremgangsmåte:
Ha fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det koke på høy (et par hakk over middels) varme i ca 10-15 minutter. Rør endel ganger underveis, og pass på at det ikke koker over. Tilsett smør, salt og vaniljesukker og rør godt. Avkjøl litt.

Smelt sjokoladen og hell en ss eller to nedi formene. Vend litt på formen eller bruk en skje eller lignende til å få sjokolade oppover kantene slik at «veggene» i formen blir dekket. Sett formen i kjøleskapet en stund, til sjokoladen har stivnet endel.
Fyll karamell i formene, ikke vær gjerrig på den. Jeg tror alltid jeg har i for mye, så ender det med at det faktisk er for lite. Sett formen kaldt igjen, evt litt i fryseren, til karamellens overflate er stivnet. Hell sjokolade på toppen og glatt ut oversiden av formen slik at bunnene blir jevne (det glemte jeg, så mine ble skjeve).

Sett formen kaldt igjen til sjokoladene er helt stivnet. Oppbevar dem kjølig.

12 Comments

 1. Ohlala! De ser kjempenammis ut! 😀

 2. Det hørtes kjempegodt ut, men hvor i oppskriften skal saltet inn?

 3. De silikonformene er geniale!=)
  Disse skal jeg prøve ut, nam! Jeg elsker å putte salt i sjokoladene mine, synes de blir så utrolig mye bedre da!=)

 4. Ooops, jeg glemte å skrive saltet inn i fremgangsmåten, har endret på det nå. Bruk gjerne mer salt om dere vil, jeg tar muligens i 4 ts neste gang. 🙂

 5. Bra blogg, Cathrine!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 6. …oioioi, en som er ekstremt misunnelig for at du får trykt oppskriten din i VG, og som selvfølgelig må slenge dritt med en gang for å få litt oppmerksomhet selv.

  Konfekten så deilig ut! Den skal prøves denne julen! Takk for bra tips! Da er det bare å gå på konfektformjakt…

  God jul.

 7. Er det veldig viktig å bruke veganprodukter, eller bruker du det fordi du er veganer selv?

 8. Åh, disse så helt himmelsk ut 🙂 Flinka! 😀

 9. Disse kan vel også lages "på vanlig måte" for oss som ikke er veganere?

 10. Sweet 🙂 ser kjempegode ut. Lurer på om jeg rekker å prøve meg på de innen jul 🙂

 11. Takk for ros, alle sammen. Neste gang blir de nok finere, men det er jo smaken som teller. 🙂

  Dere kan selvsagt lage dem med animalske produkter om dere foretrekker det. Jeg bruker bare veganske produkter siden jeg er veganer og denne bloggen er vegansk, men bytt ut som det passer dere. 🙂

 12. Alt du lager ser så utrolig godt ut!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.