Sjokoladeprosjektet: Snickers

Da har jeg altså laget en Snickers som smaker 99 % som Snickers! Jeg laget tidligere en slags Snickers-konfekt til jul, med kokosmasse og diverse oppi. Det var godt, men det var ikke Snickers. Dette er Snickers!

Ingredienser til 12-15 konfektbiter:

 • 2 dl fløte (feks. havrevisp eller Alpro)
 • 100 gram vegansk margarin (Nutana)
 • 2 ss melis
 • Ca. 1 dl lys sirup
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 store ss peanøttsmør, gjerne crunchy
 • Salte peanøtter til å drysse over til slutt

Fremgangsmåte:
Ha alt unntatt peanøttsmøret og nøttene i en gryte. Kok opp og la det småkoke i nærmere en time, på middels varme. Mitt ble ikke så tykt, men det gjør ikke noe siden det skal i fryseren en tur og så dekkes med sjokolade. Men det skal bli litt seigt. Rør inn peanøttsmøret og la det avkjøles en stund. Hell det over i en papirkledd form (min er vel ca. 20 x 20 cm eller noe mindre), dryss over masse peanøtter så det er helt dekket overalt, ikke vær gnien. Sett formen kaldt, gjerne i fryseren i noen timer eller over natta.

Ta formen ut. La den evt. stå litt og tine om det er for hardt. Del forsiktig opp i biter og dypp dem i smeltet sjokolade (som ikke må være varm). Hvis bitene blir fort myke før du får hatt dem i sjokoladen, kan du la bitene stå i fryseren litt før du raskt dypper dem i sjokoladen. La dem avkjøles og ha dem i en tett boks. Oppbevares i kjøleskapet.

7 Comments

 1. Hi! I like your blog very much** Nice recipes and good ideas! I think I will add it to my blogroll and follow it on bloglovin 😉 Perhaps you like my german vegan blog, too?! I would be happy if you take a look 🙂
  http://www.nur-gesunde-sachen.de
  http://www.facebook.com/pages/Nur-gesunde-Sachende/282746348430411
  ****Merry christmas to you****
  Greetings from germany, Jenny*

 2. Jenny: thank yoy so much for your comment. I have "liked" your page now, very nice! Thank you, and have a wonderful christmas! 🙂

 3. Hjemmelaget snickers er digg, nam!=D

 4. Lagde disse i dag 🙂 De ble vanvittig gode! Tror jeg kunne maulet hele den karamellblandingen alene :p De ble langt fra så fine som dine da 😉 Noen av dem ble nesten bare en grapsete blanding av karamell og sjokolade :p Problemet for meg var de hang for godt fast i tallerkenen jeg brukte til å legge dem på etter dypping. Da jeg skulle ta dem av var det mange som knuste (les: de fleste). Lurer på om jeg skal prøve å finne silikonformer som er litt større enn konfektformer og lage de på samme måte som den oppskriften du har lagt ut på smil 🙂 For det fungerte kjempebra og alle sjokoladene ble perfekte!

 5. Så hyggelig at de falt i smak. 🙂 Ikke lurt å legge dem direkte på tallerken nei. Jeg legger dem på bakepapir på et brett. Funker fint. Men former er også en idé ja. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.