Hjemmelaget hvit sjokolade – raw og vanlig

Her har jeg to typer hvit sjokolade, den raw typen er fylt med forskjellige godsaker. Problemet mitt er at jeg faktisk ikke liker smaken av kakaosmør. Jeg kjenner det ikke i kjøpesjokolade, men i hjemmelaget er smaken rett og slett for fremtredende. Så disse er ikke mine favoritter, dessverre, men de som liker kakaosmør-smaken (og det virker som om det er mange, så populært som hjemmelaget sjokolade er for tiden), kommer nok til å like disse. Jeg likte den raw varianten best, om jeg må velge.

Sukret, hvit sjokolade. De sorte prikkene er ren vanilje

Først ut er den usunne, sukrede typen:

 • 55 gram kakaosmør
 • 0,8 dl melis
 • 1/2 ts soya- eller rismelkpulver (kan sikkert sløyfes, men jeg tør ikke påstå det)
 • 1/2 – 1 ts rent vaniljepulver etter smak
 • En liten klype salt
 • Smakstilsetning om man vil, feks. forskjellige ekstrakter eller kryddere, som kanel, kardemomme, ingefær osv, eller mørke sjokoladebiter, frukt, nøtter etc.

Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmøret, her var jeg lat og utålmodig og brukte bare mikroen. Det tar litt tid, da kakaosmør ikke smelter så lett. 2-3 minutter tror jeg det tok.
Ha i melisen og rør til den er helt oppløst. Bruk evt. mikser. Viktig at melisen løser seg opp, ellers vil man kjenne at det «knaser» litt i tennene.
Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Hell i sjokoladeformer av silikon (selges bla. på Kitch’n, Panduro og Kreaktiv) og la dem stivne i kjøleskapet i noen timer.

Og så, folkens, har vi den sunnere, rå varianten. Her har jeg laget fire sorter, altså fylt dem med forskjellige sunne godsaker. De med salte macadamianøtter blir jo ikke fullstendig raw da, kanskje ikke de med vanlig kokosmasse i heller, men de andre er helt rå. Jeg har funnet oppskriften her, og byttet ut et par av ingrediensene. Disse er mørkere enn sjokoladene over, pga. Lucuma-pulveret (og Yaconsirupen, om man bruker det).

Ingredienser:

 • 90 gram kakaosmør
 • 2 ss kokosolje, jeg brukte den nøytrale da jeg ikke vil at all sjokoladen skal smake kokos
 • 3 ss cashewnøttsmør (kan sikkert byttes ut med feks. mandelsmør)
 • 3 ss agavesirup eller yaconsirup
 • 2 ss Lucumapulver
 • 1-2 ts vegansk «honning» (kan sikkert sløyfes)
 • 3-4 dråper Stevia english toffee (kan sikkert og sløyfes)
 • 1 ts ren vanilje

Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmør og kokosolje sammen. Bruk vannbad om du vil ha det helt rått. Ha i resten av ingrediensene litt etter litt, og bland alt godt sammen.
Hell i silikonformene og avkjøl i kjøleskapet. Vil du ha fyll i, heller du litt sjokolade i formene, har i fyllet og heller resten av sjokoladen i. Her er de jeg laget, tekst under bildene:

Salte, hakkede macadamianøtter

 

Kakaonibs (kjøpt på iHerb)

 

Hele gojibær, kjøpt på iHerb

 

Kokosmasse, blandet inn i resten av røren

6 Comments

 1. Synd at du ikke likte de så godt selv.. Jeg syns det høres veldig godt ut 🙂

 2. Nam!! De SER iallfall veldig gode ut 🙂

 3. Det er mitt problem med hvit sjokolade også. Den jeg kjøpte med meg fra London smakte bare søtet kakaosmør. Når jeg lager hjemmelaget mørk sjokolade, så dekker jo kakaopulveret over kakaosmørsmaken og det smaker sjokolade, men med med hvit sjkolade tror jeg man må finne noe annet å dekke over med. Men jeg vet ikke hva, har ikke prøvd å lage selv 😛 Men om man ikke lager rå, så kan man vel kanskje ha mye mer soyamelkpulver i? De hvite sjokoladene jeg spiste før jeg ble veganer var det jo masse melkepulver i og det var det som gjorde dem gode 😛

 4. Disse ser helt himmelske ut, særlig for en veganer som egentlig ikke liker for mørk sjokolade… Kan jeg spørre hvor man får kjøpt kakaosmør og lucumapulver?

  🙂

 5. Adele: lurt! Jeg kan prøve det, jeg har jo en steike diger pakke med soyamelkpulver som må brukes til noe. :p

  Anonym: får håpe du liker smaken av kakaosmør. 😀 Du kan jo prøve. Lucuma og kakaosmør kjøper jeg på iHerb.com, der jeg kjøper nesten alt annet jeg bruker også. Leveringstiden kan være opptil 3 uker, men til gjengjeld er det superbillig der, og jeg prøver å huske å bestille i god tid før jeg er tom slik at jeg slipper å gå rundt og vente i evigheter på pakke. Anbfales. 🙂

 6. Dette var litt skremmende, jeg lagde meg hvit rå sjokolade i går jeg også!=D Smarte hjerner tenker likt=P
  Jeg synes kakaosmør er godt så disse blir nok prøvd om ikke så alt for lenge!;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.