Hjemmelaget vegansk margarin

Dette er det nærmeste jeg har kommet meierismør altså, både av smak og utseende. Her har dere en lettlaget oppskrift på sunnere margarin uten palmeolje og som smaker godt! Veldig godt, faktisk. Bruk det som pålegg, på bakt potet, pasta, i bakst og til alt annet dere trenger margarin til.

Ingredienser til ca. 250 gram ferdig margarin:

  • 2,5 dl nøytral kokosolje
  • 2 ss kaldpresset olje, feks, rapsolje
  • 1/2 ts salt (eller mer etter smak)
  • 1/2 ts næringsgjær
  • 1 ørliten klype gurkemeie, for farge
  • Isbiter

Fremgangsmåte:

Ha kokosoljen i en gryte og sett den på laveste varme på komfyren. La 2/3 smelte forsiktig, før du tar kjelen av platen og rører så den siste delen smelter.

Rør inn gurkemeie, olje, salt og næringsgjær og bland godt.
Ha isbiter (jeg brukte en hel isbitpose, ca. 12-15 terninger) i en glassbolle og hell i kaldt vann. Sett en annen, litt mindre glassbolle oppi så vannet rekker opp til ca. halve bollen (det må ikke komme vann i margarinen).

Hell kokosoljeblandingen i glassbollen og rør med en visp hele tiden til det begynner å tykne. Veldig viktig at du følger instruksene med isvannet, for om du ikke har blandingen oppi isvannet så vil margarinen bruke evigheter på å stivne, og saltet og næringsgjæren vil ramle til bunns i blandingen.

Det går fort altså, disse bildene er knipset på ca. 3 minutter.

 

 

 

Når margarinen har tyknet slik som på det siste bildet over her, kan du slutte å røre, og ha den over i en krukke/boks med lokk. La den stå kaldt, enten i et litt kaldt rom eller i kjøleskapet en stund, så den stivner enda mer. Jeg synes den blir for hard i kjøleskapet så jeg har den på benken, i hvert fall nå vinterstid, da blir en ikke FOR myk.

18 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.