Hjemmelaget Nutella-sjokoladepålegg

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Dette har jeg hentet fra kokeboken Veganomicon, og det smaker kjempegodt. Det hadde sikkert smakt enda bedre om jeg hadde hatt alle ingrediensene, som feks. peanøttolje og hasselnøttekstrakt, men det smakte knallgodt uten også. Neste gang lager jeg en sunn, raw variant, siden ungene likte det så godt, vil jo helst ikke fore dem med sjokopålegg dagen lang. Det ble litt flytende i konsistensen, så pass på å ikke ha i for mye olje.

Hemmeligheten, etter min mening, er å riste hasselnøttene. Det gir den riktige smaken.

Ingredienser:

 • Ca. 2,5 dl hasselnøtter
 • 1 ts ren, malt vanilje
 • 0,5 dl melis (eller mer), eller annen søtning etter smak
 • 2 ss soyamelkpulver
 • 0,5 dl kakaopulver, helst rått (det smaker best)

Og så ingrediensene jeg ikke hadde i:

 • 1,5 ts hasselnøttekstrakt
 • 8-10 ss (det er for mye, synes jeg) peanøtt- eller hasselnøttolje, eller helst en kombi av begge, jeg brukte solsikkeolje i stedet, jeg tror det holder lenge med 2-3 ss, maks!

Fremgangsmåte:
Rist hasselnøttene ved å legge dem på et papirkledd stekebrett og steke dem i ovnen på 180 grader i ca. 5-8 minutter. Pass på så de ikke blir brent! De skal bare bli litt mørkere og lukte aromatisk.
Legg dem på et rent kjøkkenhåndkle og rull håndkledet frem og tilbake over nøttene så skallet skrapes av. Det kan være vanskelig å få bort alt, jeg ga meg etter at ca. halvparten av nøttene hadde fått av skallet. Det er ikke så voldsomt nøye.

Ha nøttene i food processoren og kjør dem helt til olje begynner å sive ut, det skal begynne å ligne litt på nøttesmør. Det tok ca. 5 minutter hos meg. Ha i resten av ingrediensene, unntatt oljen, og kjør til en smulete masse. Tilsett en ss olje om gangen mens maskinen går, til konsistensen er slik som du vil ha den.

Ha pålegget i en boks med lokk og oppbevar det i kjøleskapet.

7 Comments

 1. Nam 🙂 Kanskje jeg skal prøve å lage pålegg igjen til sønnen min, lagd nugatti en gang (sukkerfri) det funka det.

 2. Lurt å lage selv! Jeg foretrekker å ha i hasselnøttmelk framfor soyamelkpulver, litt fordi jeg liker smaken og litt fordi jeg ikke faktisk har soyamelkpulver…

 3. nam ser kjempe god ut!! hvor kjøpe men soyamelkpulver??

 4. Ser kjempedigg ut!
  Jeg lagde en veldig enkel raw sjokadevariant en gang, som bare inneholder raw kakaopulver, litt olje, litt agave og litt vaniljepulver. Mmm!

 5. Bra blogg, Cathrine!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 6. Denne skal jeg prøve!

 7. Jeg har lenge tenkt på å lage en råvariant selv, det blir spennende å se når du poster den sunne varianten!;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.