Kikert-suppe ala Roberto

Min mann begynner å bli en racer i å lage veganmat. I går kom jeg hjem fra jobb til ferdig middag, da stod denne suppen/gryten på bordet. Jeg ble helt himmelfallen, dette var virkelig godt! Det er vel egentlig mer en gryterett enn en suppe, men du velger selv konsistensen ved å tilsette mer eller mindre buljong.

Ingredienser:

 • 1 stor løk i biter
 • 3 stilker selleri i biter
 • 2 ss spisskummen
 • 1 ts nykvernet pepper
 • 2 terninger grønnsaksbuljng utrørt i 5-6 dl kokende vann
 • 1 boks flådde, hakkede tomater, helt moset i blender eller lignende
 • 2 bokser kikerter
 • 1 boks grønne linser eller store hvite bønner (best med linser)
 • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:
Varm litt olje i en stor panne eller gryte. Stek løk og stangselleri i ca. 10 minutter på middels varme, til det er mykt. Ha i 1 ss spisskummen og rør godt. Stek i noen minutter til. Ha i litt mer olje om det blir tørt.
Tilsett grønnsaksbuljongen, tomatene, bønner, kikerter og sitronsaft og la det koke i ca. 20 minutter. Smak til med mer krydder, koriander er veldig godt oppi. Liker du ikke det, kan du feks. ha i frisk persille.

Serveres med godt brød. Rester er veldig godt fyll i tortillas:

 

6 Comments

 1. Mm ser godt ut! 🙂

 2. Så snill mann du har du da!=) Åå, det så skikkelig digg ut i wraps, må prøve!

 3. Jeg måtte google selleri for å finne ut hva det er fornoe *flau*

 4. Mmmm denne retten var kjempe god!! Jeg hadde den som en lett lunsj på bursdagen min før vi fråtset i oss kake =) alle mine kjøttetende venner syntes den smakte kjempe godt og alle ville ha oppskriften =) Jeg hadde ikke selleri i hus så brukte paprika i stedet slik at den hadde litt grønnsaker i seg =) var jammen meg godt! Synes den var så god at jeg 3 dager senere brukte denne oppskriften som grunnoppskrift til å lage en gryterett 🙂 Den fikk navnet snaddergryte fordi den rett og slett var SNADDER 😀

  Brukte samme oppskrift men sløyfet sellerien og tilsatte sopp, squash, paprika, søtpotet og linser 🙂 så den ble veldig tykk og god i stedet for suppeaktig =) + jeg tilsatte litt chillipulver 🙂 mmmm så godt! Tusen takk Cathrine og Roberto 🙂 I now have a new favorite dish! haha

 5. Hei, til hvor mange er denne oppskriften på?

 6. Hei
  Den rekker til 4-5 personer, vil jeg si. Vi pleier å lage dobbel mengde, slik at vi kan spise til vi sprekker (for det er så godt) og ha rester til kvelds og evt. lunsj dagen etter. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.