Potato skins

Ovnsbakte potetbåter (Potato skins) med «bacon», ost og hvitløk, hvem kan vel motstå noe sånt?

Fremgangsmåte:

Det er ikke behov for ingrediensliste her, så vi hopper rett på fremgangsmåten.
Beregn ca. 1 stor potet til en middels sulten, og 2 store til en veldig sulten person. Eller mer, her er det bare å fråtse i vei.

Del potetene i to på langs, pensle dem med litt olje, dryss over litt salt og bak dem i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kniv i en potet for å kjenne om den er mør.

Er den det, tar du dem ut og lar dem avkjøles litt. Ikke skru av ovnen. Grav så forsiktig ut innholdet med en skje, pass på at ikke skallet blir ødelagt. Jeg synes det er enklest å skjære forsiktig rundt med en kniv først, og så bruke en skje til å grave ut potetmassen med.

Ha massen i en bolle og smelt inn noen gode skjeer smør. Ha i salt, pepper og et par raspede hvitløksfedd og mos alt sammen med en potetmoser. Tilsett gjerne litt soyamelk eller soyafløte. Ha også i litt næringsgjær om du har, det gir litt ostete smak.

Bland stekt facon i potetmassen, og også gjerne løk og mais. Her er det bare å velge og vrake. Purre er digg oppi! Til slutt vender du inn revet veganost om du har det.

Ha fyllet tilbake i potetskallene, bruk en liten skje og fordel det godt oppi. Ha litt veganost på toppen (jeg brukte Tofutti mozzarella) og stek potetene i et kvarters tid til osten er smeltet og gylden. Server potetene med salsa, guacamole og hvitløksdipp, og gjerne en god salat.

3 Comments

  1. Nam! Åååh, jeg er så irritert fordi jeg ikke får tak i liquid smoke :/ har lyst å lage bacon!

  2. Dette så ut som skikkelig digg kosemat, kanskje noe for helgen!=D

  3. hei jeg har vært veggi si et år nå og prøver og gå gradvis over til et vegansk kosthold..lurte på om du kunne tenke deg og veganisere rødbete salaten fra denja? 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.