Raw sitron-«ostekake»

Denne er helt vanvittig god. Minner veldig om sitronfromasj, frisk og god i smaken. Man kan jo selvsagt bruke andre ting enn sitron, hva med å lage en bringebær- eller jordbærvariant?
Min kake er i grunnen ikke 100 % raw, da jeg har brukt soyamelk i røren. Det skal egentlig være mandelmelk, noe som er veldig enkelt å lage, men jeg hadde dessverre ikke nok mandler så da ble det soyamelk i stedet.

Bildet er tatt av min bror, Christian Ottesen

Ingredienser til en stor, rund form, ca. 24-26 cm:
Bunnen:

 • 5 dl mandler eller andre nøtter
 • 1/2 ts malt vanilje
 • 2 ss agavesirup
 • En klype himalayasalt eller havsalt
 • 3-4 ss kokosolje (jeg bruker den uten smak)
 • 5-6 store dadler uten stein

Fyllet:

 • 8 dl rå cashewnøtter, bløtlegges over natten eller i minst 8 timer
 • 2,5 dl nypresset sitronsaft
 • Skallet fra 1 sitron
 • 3,5 dl mandelmelk (jeg brukte soyamelk)
 • 1,5 dl agavesirup (eller mer etter smak)
 • 1 ts malt vanilje
 • 1,5 dl kokosolje (jeg synes det er best uten smak her også, denne kaken skal jo ikke smake kokos)
 • 3 ss lecithin-granulat

Fremgangsmåte:
Bunnen lager du ved å male alle ingrediensene i food processoren til det er en litt klebrig masse. Tilsett evt. litt mer kokosolje om det er for tørt. Massen skal være fast og litt smuldrete, men samtidig seig nok til å kunne formes uten å smuldre opp. Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen og press deigen ned i den, pass på at hele bunnen er dekket og gjerne også litt oppover sidene om det er nok deig til det.
Sett formen i frysen mens du lager fyllet.

Hell vannet av cashewnøttene og ha dem i food processoren sammen med sitronsaft- og skall, melk, agavesirup og vanilje. Kjør til en glatt masse, ca. 5 minutter. Tilsett kokosolje og lecithin og kjør i et par minutter til. Ta kakeformen ut av fryseren og hell massen nedi. Sett kaken tilbake i fryseren i noen timer, til den er frossen. Pynt gjerne med frisk frukt og/eller bær. Min er pyntet med skiver av blodappelsin.

7 Comments

 1. hm… Hvordan blir denne uten nøtter?

 2. Det går nok dessverre ikke, tror jeg, da nøttene utgjør en stor del av kremen.

 3. Mmmmmm….får vann i munnen!

 4. Herlig, denne skal jeg lage!=D

 5. nam!hva kan man bruke istedenfor lechitin granulat?

 6. Anonym: jeg tror ikke man kan droppe lecithinen, det tør jeg ikke å svare på. Den er ganske viktig for krem-konsistensen, har jeg forstått. Jeg kjøper det billig på iHerb, en boks varer i evigheter. 🙂

 7. En variant med hallon:
  http://web.veganlife.se/archives/1339
  Lecitin är inte så svårt att få tag på, det finns på hälsokost eller i webshopar.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.