Bakt hvitløk

Jeg er en hvitløkselsker, jeg får aldri nok. Stekt, rå, bakt, kokt, samme det. Jeg sluker den! Men jeg er spesielt svak for ovnsbakt hvitløk, den får en helt spesiell, søtlig smak og er supergod å mose sammen med litt smør eller olje å bruke på feks. hvitløksbrød. Den ser kanskje litt nasty ut når den blir brun, men ikke la utseendet lure dere!
Denne kan også serveres som tilbehør til middagen. Til og med barn pleier å like denne, da den har en mild, søtlig smak. Heaven!

Ingredienser:

  • 1-2 hele hvitløker per person
  • Olje eller margarin
  • Salt og litt pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Kutt den øverste toppen av en hel hvitløk slik at feddene blir eksponert. Fordel litt olje eller margarin utover den og strø over salt og pepper. Legg hvitløken på et ark sølvfolie og pakk den inn. Pass på at den er helt lukket.

 

Stek den i ca. 30-40 minutter. La den avkjøles litt før du pakker opp og spiser.
Hvis du skal bruke den til hvitløksbrød, noe jeg sterkt anbefaler, la den avkjøles helt, så moser du den sammen med margarin eller olje og smører massen utover en god pizza-/brøddeig (la den heve lenge, gjerne over natta i kjøleskapet, da blir den best) og strør over litt friske urter, feks. koriander eller persille. Ha gjerne litt revet vegansk ost over også, og stek til brødet er ferdig.

4 Comments

  1. Oj, dette skal jeg prøve i kveld! Elsker hvitløk, men har aldri prøvd ovnsbakt!!! Nam nam…

  2. Nam!! Jeg digger også hvitløk! Noen ganger når jeg skriver oppskrifter på bloggen min, så skriver jeg at jeg har hatt i færre fedd enn det som er sant, for jeg bruker så mye…. 😀

  3. Herlig med hvitløk! Du burde prøve å lage suppe med bakt hvitløk – det er veldig godt! Jeg pleier å lage det med kyllingkraft, men antar at den blir like god med grønnsakskraft 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.