Barbeque-tofu

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Dette er verdens beste tofu. Den vant også Matbloggssentralens vegetarmiddag-utfordring i mars. Dere som ikke tror dere liker tofu, dere har ikke smakt denne enda. Den ble enda bedre da jeg laget den nå i går, for jeg stekte bitene lenger i ovnen, så de ble litt mer crispy på utsiden og saftige inni. Fantastisk godt! Jeg har ikke laget min egen bbq-saus, men det er jo fritt frem. Den må være tykk, som glaze. Ikke tynn og rennende. Oppskriften er hentet fra Youtube (søk på barbeque tofu), youtube er en genial plass å finne nye vegan- og raw-oppskrifter.

BBQ-tofu med balsamicogrønnsaker, hvitløksdressing og ovnsbakt hvitløk

Ingredienser:

 • 1 blokk meget fast tofu (ikke silketofu!), ca. 350-400 gram
 • 1 flaske tykk barbeque-saus, eller ca. 3-4 dl hjemmelaget
 • 1 dl soyamelk
 • Ca. 1-2 dl hvetemel, blandet med en ts salt, en ts pepper og en ss sukker

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Hell av vannet på tofuen og press så mye vann du klarer ut av den med hendene uten at den går i stykker. Pakk den godt inn i tørkepapir eller kjøkkennåndklær og legg noe tungt oppå. La den ligge slik i minst en halvtime.
Skjær tofuen i små firkanter, av valgfri størrelse. Legg dem på et papirkledd stekebrett og stek dem i ca. 20 minutter, eller til de ser omtrent slik ut og er litt sprø på utsiden:

Ta dem ut og la dem avkjøles litt mens du lager marinaden. Hell soyamelken i en skål. Ha i ca. 1/3 av BBQ-sausen og rør. Ha tofuen oppi og rør slik at alle bitene er godt dekket.

 

 

Ha hvetemelblandingen i en annen skål og legg tofubitene oppi slik at alle er godt dekket av melet. Varm litt olje i en stekepanne og stek tofuen til den er gylden på alle sider.

 

Vask stekepannen og tørk den godt. Sett den på platen igjen og hell i resten av BBQ-sausen. Legg tofubitene i pannen og la det steke på middels varme mens du rører, så alle bitene blir godt dekket av sausen. Når de er dekket og varrme, er de klare til servering.

 

7 Comments

 1. Åh herlighet! Det ser godt ut!

 2. Dette så fantastisk godt ut!!=D

 3. Dette ER fantastisk 😛 Beste tofuen jeg har smakt i mitt liv, og en serdeles god barbecuesaus.

 4. Å fy assa… Dette var veldig slemt gjort av deg 😛 Nå *må* jeg få tak i tofu fordi nå *må* jeg lage dette! Og det som verre er, har bare 90 kr på konto XD Btw, har bestilt den burger boken du har nevnt tidligere, og den er på vei til postkassa mi 😀 Gleeeder meg sinnsykt 😉

 5. nam dette må eg testa ut 🙂

 6. Anna-Vera

  Nej hvor ser det fantastisk lækkert ud!! Ved du om de kan laves på en rigtig grill/barbeque? Og hvordan ville du så gøre? Det ser simpelthen så lækkert ud. Jeg skal prøve det snart!! 🙂

 7. Hei Anna-Vera.
  Jeg har ikke prøvd å grille disse, men det går nok om du ikke har for store riller i grillen slik at de ramler ut. Kanskje du må ha større biter også. Jeg kommer nok ikke til å prøve. Men det går an å variere med smaken, jeg skal prøve en annen marinade neste gang. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.