Tofu stir fry

Dette er kjempegodt, så godt at jeg har store problemer med å slutte å spise når vi har dette. Enkelt og kjapt å lage også, spesielt om du drainer og kutter tofuen opp på forhånd. Den kan jo også stekes på forhånd, så det bare er å steke den litt på panna mens grønnsakene steker.
Dette er en veldig uspesifikk oppskrift, for jeg bare tar det jeg har når jeg lager dette. I tillegg bruker jeg ferdig woksaus siden jeg synes de er så gode, men det er jo fritt frem å lage det fra bunnen av. Jeg bruker som regel også 1 pose frosne wokgrønnsaker (frosne grønnsaker er faktisk svært næringsrike, ofte mer enn de som har ligget på Rema i dages- eller ukesvis) men har alltid oppi masse ekstra løk og paprika og annet.

Ingredienser:

 • 1 blokk fast tofu, feks. Sofine (Rema, Meny)
 • 4-5 ss soyasaus
 • 1 dl (eller mer) sweet chilisaus eller helst en tykkere variant (chili/garlic-saus feks)
 • 3 fedd raspet hvitløk
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ss næringsgjær
 • Salt og pepper
 • Grønnsaker etter smak
 • Woksaus etter smak (jeg bruker gjerne de små posene, 2-3 stk)
 • Sesamfrø til å drysse over ved servering

Fremgangsmåte:
Drain tofuen og klem ut så mye vann du klarer. Tørk godt av den og skjær den i biter eller strimler av ønsket størrelse. Bland sammen soyasaus, chilisaus, hvitløk, næringsgjær og krydder. Stek tofubitene tørre i litt olje.
Hell marinaden over og stek videre til alt har trukket inn. Ikke bruk for sterk varme. Ha i mer olje om det blir tørt. Ha gjerne også i mer chilisaus eller andre ting, her er det bare å ta i det man liker og har.

Legg tofuen tilside og stek grønnsakene. Stek dem til de er ferdige, best om de fremdeles er crispy. Ha i tofuen og hell over woksausen. Rør godt så alt blir blandet. Ha over i serveringsskåler og dryss over sesamfrø.

8 Comments

 1. Her var det masse deilige saker! 🙂 Jeg har bladd meg gjennom bloggen din og jeg skal nok prøve noen av oppskriftene dine.

 2. Hvor får man kjøpt næringsgjær? Jeg har ikke funnet det på Meny eller Etikken i Trondheim. Jeg føler at veganske matvarer er en mystisk ting bare få utvalgte får vite om, hvor får jeg liksom tak i margarin? Og naturell yoghurt… Jeg leser så mange deilige oppskrifter men kan aldri lage dem!

 3. Hei Cathrine.

  Mange kjøper næringsgjær på http://www.iherb.com. Selv kjøper jeg det på http://www.shopping4net.no, her er direktelink:

  http://www.shopping4net.com/no/Helsekost/Vitaminer/B-vitaminer/Bjaestflingor.htm

  Nesten alt annet kjøper jeg på iherb, med unntak av melkeprodukter og fast tofu. Fast tofu kjøper jeg på Rema eller Meny (de kan ta inn til deg om de ikke har, for det er i sortimentet deres, den heter Sofine). Margarin (Alpro og Nutana) selges bla. på Meny og Mega, de har det i sortimentet. Det samme med yoghurt naturell (Alpro) og andre yoghurtsmaker i firepkn.

 4. Husk at det ikke pleier å stå sammen med andre melkeprodukter, men i et eget skap for allergivennlige kjølevarer.

 5. Hva slags soyasaus brukte du? Min soyasaus var altfor sterk for 5 ss

 6. Dee Andrea: jeg bor i Stavanger så hvor du finner det i Oslo er jeg usikker på. Men nå har de sluttet å selge Sofine overalt, de har i stedet gått over på Alpro sin tofu. Den er faktisk enda bedre, synes jeg. Konsistensen er helt magisk! Jeg kjøper den på Meny, er snakk om at Mega og Rema også skal ta den inn nå. Men Meny har den altså i sortimentet.

  Veganmamma: denne så jeg dessverre ikke før nå, så beklager sent svar. Jeg brukte stort sett den vanlige soyasausen fra dagligvarebutikk, den der litt timeglassfigur-formede med rød kork. Nå bruker jeg Braggs fra iHerb (den er fantastisk å mariner tofu i), eller Blue Dragon japanese soy sauce fra Meny og lignende butikker. Du MÅ ikke ha i 5 ss, bare ta i feks. 2-3 og smak til med mer. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.