Friterte bananer med vaniljeis

Denne desserten var obligatorisk på kinarestaurant før jeg ble veganer. Nå lager jeg den selv hjemme, veldig enkelt og veldig godt. Men del gjerne bananene i to på langs før du pakker dem inn, jeg gjorde ikke det sist og da ble de ikke helt ferdige inni. De ble gode allikevel, men neste gang deler jeg dem i to.

Ingredienser:
Vårrullark
1 banan per person
Brunt sukker
Agavesirup
Vaniljeis, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
Solsikkeolje til fritering, minst en halv liter

Fremgangsmåte:
Ha solsikkeolje i en stor gryte og varm den skikkelig opp. Når det freser rundt en loffbit eller rundt skaftet på en tresleiv, er oljen varm nok.
Imens oljen varmes opp, lager du klar bananene. Skrell dem og del dem i to på langs. Legg en halvdel på enden av et dobbelt vårrullark, strø over brunt sukker og agavesirup og rull sammen som når du lager vårruller, ved å først brette den nederste delen over bananen, så brette inn hver ende og så rulle. Se evt. fremgangsmåte ved å søke på «spring rolls» på youtube, der finner du mange.

 

Slipp bananene forsiktig ned i den glovarme oljen og la dem fritere til de er gyldenbrune. Pass på at de ikke blir brent. Ta dem opp og legg dem på kjøkkenpapir så oljen får renne litt av. Server dem varme med vaniljeis til, og ringle evt. over litt mer agavesirup (evt. karamellsaus) før servering.

2 Comments

  1. Ahh… Friterte bananer… MMmmm!! 😀

  2. ÅÅÅÅÅÅÅ jeg elsker friterte bananer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dette skal jeg prøve!!! <3 <3 <3 i påsken <3 <3 :-*

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.