Lilla blåbærpannekaker

Disse skulle egentlig ikke bli lilla. Jeg gjorde den tabben å ha i frosne blåbær før jeg hadde rørt nok, så da skulle det bare ørlite røring til og vips – lilla røre. Men da jeg fikk kommet meg over sjokket, var det jo egentlig litt kult. Og enda bedre ble det jo da datteren min på 8 år kom inn og utbrøt «kult, mamma», da hun så røren. Ungene var superbegeistret. Pannekakene, som jeg stekte som små lapper, ble jo litt gøsjete på fargen da de var ferdigstekte, men de smakte nydelig av blåbær, litt som blåbærmuffins. Kjempegode!

Søte blåbærpannekaker med friske jordbær og agavesirup

Ingredienser:
330 gram hvetemel
En klype salt
1 ss bakepulver
6 dl soyamelk
2 ts vaniljesukker
4-5 ss sukker
40 gram margarin, smeltet
Ca. 150 gram frosne blåbær

Fremgangsmåte:
Bland det tørre godt sammen. Hell i melken og margarinen og bland godt. Ha i blåbærene og rør til røren er helt lilla. Om du ikke vil ha lilla røre, er det bare å sløyfe blåbærene eller bruke friske og røre minimalt etter at de er kommet i, eller du kan drysse dem over hver pannekake (den ustekte siden) i stekepannen før du steker dem på den andre siden.

Ha litt margarin i stekepannen og stek små pannekaker på middels varme.

Jeg pleier å ha et lokk over stekepannen så de stivner fortere på oversiden, da er de enklere å snu uten at de går i stykker. Pass på at de ikke blir brent. De skal steke i ca. 2 minutter på hver side, avhengig av hvilken varme du bruker.

Server med friske bær og/eller sirup, gjerne agave- eller lønnesirup.

One Comment

  1. Med spinat i blir de grønne 😉 Det er også veldig godt

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.