Digge raw sjokoladekuler

Snop! Ungene liker også disse veldig godt, skikkelig fudge-konsistens. Liker du ikke kokos, sløyfer du bare kokosmassen. Er du en kokoselsker av dimensjoner, kan du bruke den kokosoljen som smaker ordentlig kokos. Jeg bruker den nøytrale, da jeg synes (selv om jeg elsker kokos) den oljen med smak blir «too much».

Ingredienser:

 • 10 store Medjool-dadler, eller i hvert fall store, myke dadler
 • 2 dl mandler
 • 1/2 ts malt vaniljepulver
 • 4 ss rått kakaopulver
 • 5-6 ss kokosolje
 • Et dryss maldonsalt
 • Et par ss kokosmasse, kan sløyfes
 • Evt. noen dråper Stevia english toffee (kjøpt på iHerb)

Fremgangsmåte:

Ha mandlene i food processoren først og kjør dem noen ganger til de er grovhakkede. Tilsett så dadler og kjør til en fin masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en masse som ligner en litt tykk sjokoladeglasur, men den skal kunne formes til boller. Er massen for tørr, tilsett mer kokosfett. Er den for bløt, ha evt. i mer dadler eller kakao/kokosmasse.

Rull kuler av massen, ikke for store. Du kan også ha den i en liten form og skjære ut konfektstykker når det er stivnet. Sett bollene/formen i kjøleskapet i en times tid eller lenger, og spis med verdens beste samvittighet.

 

6 Comments

 1. For en deilig og smakfull oppskrift- jeg har fått dilla på maldonsalt.

 2. Godiskuler er så naaam!<3

 3. Nam!!! åh.. Fristende!

 4. Kan man sløyfe dadler?

 5. Nei, det kan man ikke, det er dadlene som holder dem sammen og gir hele konsistensen. Kanskje man kan bruke rosiner eller noe, men det har jeg ikke prøvd.

 6. Kjempegod oppskrift! Første gang jeg lagde de fant jeg ikke dadler i butikken, så da brukte jeg tørkede aprikoser i stedet, det fungerte også fint, konsistensen ble bra, men de ble litt mindre søte.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.