Kransekake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Her kommer en skikkelig latmannsversjon av kransekake. Jeg kjøper rett og slett ferdig marsipan og ruller ut, og steker, monterer og pynter. Når marsipanen stekes, får den en seig, kransekakeaktig konsistens og smak. Man kan også skjære rullen i skiver og steke som kjeks, kjempegodt. Men her har jeg altså laget kransekake til 17. mai. Gratulerer med dagen!

Ingredienser:

 • 2 pakker lilla Odense-marsipan (det MÅ være denne, de andre blir ikke gode når de stekes)
 • Melis og vann
 • Pynt

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Bryt marsipanen i biter av forskjellig størrelse og lag baller. Rull ut pølser av ballene og pass på at du får forskjellig størrelse så de passer til kransekaken. Jeg gjorde dette på gefühlen og det kunne vel kanskje gått bedre, men dere kan sikkert også bruke kransekakeformer eller annet.

Legg ringene på stekebrettet og stek til de er svakt gyldne (pass på så de ikke blir brent). Det tok vel ca. 10 minutter hos meg, kanskje noe mindre.

Ta brettet ut og la ringene avkjøles helt. Er det en stund til du skal pynte dem, la dem ligge i plast så de ikke blir harde.

Lag TYKK melisglasur, den skal såvidt være rennende. Ha den i en plastpose eller krempose og klipp et lite hull i enden. Sprøyt forsiktig mønster på den største kakeringen og legg den neste oppå.

 

 

Fortsett slik til du har brukt opp alle ringene.

Pynt kaken etter ønske. Jeg ville bruke bongbonger og sølvbånd og hele pakken men glemte selvfølgelig å handle det inn! Det eneste jeg hadde var norske flagg og det passer jo i grunnen god tpå nasjonaldagen da.

 

12 Comments

 1. hej.Gratulerar med dagen och tack för den bästa oppskriften på kransekake.Kommer att kika mer på din sida framöver. Ha det 😉

 2. Næh, så enkelt! Tusen takk for oppskrift 🙂 Da skal jeg nok snart lage min første kransekake gitt 😉
  Ønsker deg samtidig en fin 17.mai!

 3. Veldig lettvint! Gratulerer med dagen!:)

 4. Jøss du er en utrolig smarting du <3

 5. Fantastisk! 🙂 Kjempeenkelt og utrolig deilig! Nam! Tusen takk 🙂

 6. Fantastisk! Kransekakestenger til jul er klare – allergivennlige og på 1-2-3 ?? Har laget disse før også. Alle spiste som gale ?

 7. Hei! Takk for oppskrift! Lagde denne til 17. mai, men klarte å glemme den hjemme, så den ble ikke med til festlighetene 🙈
  Hva tenker du om mulighet for å fryse kransekaken etter at den er stekt? Vil det fungere?

  • Hei Marita

   Ånei så kjedelig at du glemte den! Jeg har ikke prøvd å fryse den selv, men vet at marsipan kan fryses uten problemer og jeg tror ikke det er så annerledes når den er stekt? Jeg tør altså ikke si noe helt sikkert, men jeg hadde nok prøvd. Evt frys ned kun en av ringene et døgn og test det? 🙂

   Hilsen Cathrine

   • Endte opp med å fryse ned hele kransekaka (med melis på også) og tok den opp igjen i dag. Det fungerte helt supert! Holdt seg både på form og smak. Så skulle noen være i samme situasjon en gang, så er det bare å fryse 🙂

 8. Bra tip! Jeg liker sosial vegan. Vi må forandre liv
  Takk!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.