Mikro-chips

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Hjemmelaget chips helt uten frityr, og bare på 2 minutter! De blir ørlite seigere i konsistensen enn fritert chips, men faktisk blir de overraskende sprø og gode. Bare husk å ikke gå fra mikroen da chipsene fort kan bli brent.

Oppskrift og fremgangsmåte:
Bruk en ostehøvel eller lignende, og høvle potetene i tynnest mulig skiver. Jeg liker dem best med skallet på, bare vask dem godt først.

Ha litt olje og salt/krydder i en bolle. Jeg elsker eddikchips, så jeg hadde endel epleeddik oppi også. Ha potetskivene oppi og vend godt på dem så alle er dekket av oljen og krydderet.

Kle en middagstallerken med bakepapir. Ta opp én og én chips og rist den litt så overflødig olje renner av, og legg dem på bakepapiret. Ikke la dem overlappe hverandre. Du må gjøre dette i flere omganger siden du ikke får plass til så mange chips om gangen, så det tar jo litt tid. Så det er jo ikke en effektiv måte å lage chips på for å si det mildt, men det er jo kult å ha prøvd.

 

Sett tallerkenen i mikroen og nuke (stek) det i ca. 2 minutter. Ta ut en chips og kjenn om den er ferdig, kan hende de trenger litt mer tid, men når kjøkkenet begynner å lukte brent, bør man skynde seg å åpne ovnsdøren og ta dem ut – har jeg *kremt* hørt … Så de blir fort brent, men de fleste ble perfekte.

3 Comments

  1. hehe, microchips <3

  2. Åå, det har jeg ikke tenkt på, at det kan gjøres på denne måten:)

  3. De så digge ut! Kan man steke de i stekeovn også? Har ikke mikro…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.