Taco på vegansk vis!

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg må le like høyt hver gang en kjøtteter spør meg om jeg ikke savner taco. Taco er faktisk en av de aller letteste rettene å veganisere.

 

Nå har jeg alltid vært veldig glad i bønner og bønnestuing, så jeg bruker ofte det, men det finnes etterhvert flere typer vegansk «kjøttdeig» i de fleste butikker. Vår favoritt er Coop sin veganske deig, men ungene liker best Hälsans Kök sin farse. Det er bare å hive den i panna og krydre, det både smaker og ser ut som vanlig kjøttdeig (faktisk bare enda bedre, jeg kjenner kjøttetere som foretrekker denne fremfor vanlig kjøttdeig pga. smak og konsistens).
Rømme er ikke noe problem, vi bruker oftest hjemmelaget cashewkrem men kjøper vi ferdig rømme bruker vi enten Alpro Go On eller Oatly iMat Fraiche. Begge to er gode, men vi velger oftest Alpro på grunn av prisen, den er dobbelt så billig og i større pakke.

Du tager hva du haver. På bildet har jeg altså brukt:

Mini-tubs med bønnestuing (jeg var lat og brukte refried beans på boks, pass på at den er vegansk, noen sorter inneholder baconfett).

Så stekt soyafarse (fra Hälsans Kök), krydret med tacokrydder.

 

Et tykt lag cashewkrem (jeg måtte fylle på mer etterpå, det er jo så godt!), og så mais, løk og jalapenos. Bruk det du liker, her er det bare å lesse på. For mye er akkurat passe. Såvidt!

 

Bruk gjerne tortillalefser i stedet. Jeg klarer aldri å spise de med hendene, for jeg legger på så mye fyll at det ser ut som om det er mat nok til et halvt kontinent, så det går aldri an å rulle den sammen skikkelig. Men gaah så godt, jeg sikler nesten i tastaturet her bare av tanken. Taco er altså en veganers beste venn, og ikke minst – MÅ dere spise noe sammen med kjøttetere, er taco midt i blinken! Det er alltid noe for alle, enten det er veganere, vegetarianere, kjøttetere, allergikere eller folk som er sære og vanskelige i matveien.

Hail taco!

 

9 Comments

 1. Nam nam nam 🙂

 2. mmm, taco!! neste gang vi skal ha det skal jeg teste det med ostesausen din – vi brukte den nettopp for første gang da vi trengte å toppe en pastagrateng med "ost". ble himmelskt! så takk for at du deler oppskriftene dine.
  men ferdig bønnestuing, hvor kjøper du det?

 3. Hei tine katrine
  Så flott at du likte ostesausen. Jeg bruker den mye. Et godt tips som jeg benytter meg av hele tiden, er å bruke den som osteerstatning på pizza. Jeg smører den utover tomatsausen før jeg legger på fyllet, det blir utrolig ostete og digg! Har servert det til andre som har elsket det. Nøtteosten funker ikke like bra, men går bra i nøden, men da må den tynnes ut.

  Jeg kjøper disse små boksene med bønnestuing på bla. Mega:

  http://www.matvareguiden.no/bilder/11488.jpg

  Hilsen Cathrine

 4. Taco er nok lett en av mine favoritter, NAAAM! Jeg bruker som oftest ikke kjøtterstatninger i tacoen min. Har på en måte bare blitt vant til å spise uten og det fungerer fint. Men når jeg gjør det, går jeg for Quorn eller bønnestuing.
  Hehe, det er ganske komisk hvor lite folk egentlig vet om det å være vegeterianer/veganer.

 5. Åh, som jeg skulle ønske Quorn kom ut med veganske versjoner snart! De har en vegansk burger i USA, håper den kommer hit.

 6. Valnøtter er veldig godt også i blandingen. Ved å ha i en del malt kummin får den den vanlige tacosmaken vi er vant med.

 7. Haha, for mye er akkurat passe, helt rett 😉 Taco er fantastisk godt! Jeg elsker Tofuttirømmen, jeg da. Spiser den til og med på brødskiva 😛

 8. Hyggelig med nytt blogginnlegg!! Jeg sverger til hjemmelaget farse og bønnestuing, men digg det går an å få tak i hvis du har det travelt. Men seriøst, bønnestuing med baconfett? Nasty

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.