Oslo Vegetarfestival 2012 og bestevenninnebesøk

I år var jeg på denne festivalen for aller første gang, og det ble en opplevelse. Dessverre fikk jeg ikke tatt så mange bilder da jeg kun hadde med meg mobilen og den hadd faretruende lavt batteri, men det ble da et par.
Jeg kombinerte årets festivalbesøk med en miniferie hos min kjære venninne Hedda og sønnen hennes Didrik, som er kompis med min datter på samme alder. Vi har kost oss ihjel! Og jeg er blitt enda mer glad i Oslo enn jeg allerede var fra før av. For en by, den har virkelig alt!

Det ble brukt en god del penger, men jeg fikk da mye valuta for dem. Heldigvis (eller dessverre for lommeboka mi) var Veganlife godt plassert på Vegetarfestivalen, så der gikk vel mesteparten av pengene mine. Måtte handle to ganger der. Det ble et par typer pølser (deriblant mine dyrebare Chili Spacebar, som er mitt narkotika!), gyros, «stek», sjokolade og annet snadder.

Jeg meldte meg også inn i Noah og fikk en kul rosa t-skjorte. Og så fikk jeg kjøpt denne kokeboken, som definitivt vil bli hyppig brukt fremover. FOR en bok!

Min nye favorittbutikk er RØTTER! Røtter er en dyr butikk, men vel verdt det. Den butikken er fader meg grunn nok alene til å flytte til Oslo! Jeg hamstret der inne, var redd jeg ikke fikk med meg alt på flyet, for jeg var en komplett idiot og hadde kun med meg håndbagasje. «Skulle jo bare være en knapp helg». Jeg gjør ikke den tabben igjen, for å si det sånn. Det gikk, men det var på nød og neppe. I tillegg måtte jeg nesten krangle med sikkerhetsvaktene på flyplassen for å få med meg den lille gule pakken med vegansk vaniljekrem. Beware of the dangerous vanilla custard!

Kjøpte endel mer enn dette.

Verdens beste veganske melk fant jeg også der. Den har de heldigvis i Stavanger også, men jeg har aldri smakt den, ikke før nå. Den var helt hinsides god, et must for oss kokoselskere. Tenk denne i kaffe eller med sjokoladepulver i? HALLELUJA! Det er den eneste melken (av både ku- og plantemelk) jeg har klart å bruke som drikke. Anbefales på det sterkeste. Med mindre man ikke liker kokos, da fraråder jeg den virkelig.

Soyais er godt, men ikke alle er like gode. Denne er den beste, den aller aller beste! Har ikke sett den her i Stavangerområdet enda, det er synd, for denne overgår alle soyaisene til DE grader.Kjøpte den på Heliosbutikken.

Jeg er egentlig ikke noe kaffemenneske, men dette kan vel uansett knapt kalles kaffe. Frappucino tror jeg den ble kalt, og det er altså en iskaffe med kremete konsistens (med soyamelk) og med masse sjokolade i. MASSE. Egentlig skal det være krem på den også, men det hadde de jo ikke i vegansk versjon. Kjøpte den på Wayne’s Coffee, og den er vanedannende. Hadde et par digre slike i løpet av Osloturen, og drømmer om den enda. Hallejesus så godt!

En av de beste rettene jeg har smakt i min «karriere» som veganer. En helt vanvittig digg tofu, fatter ikke hvordan de har fått konsistensen så bra. Og den sausen … Jeg dør. Det står at det er kokosmelk, men det kjente jeg virkelig ingenting til? Fatter ikke for mitt bare liv at det er kokosmelk i denne? Uansett, tykk og deilig litt sterk saus med nydelige grønnsaker og den beste tofuen ever. Nummer 41 på Lille Asia i Markveien på Grünerløkka. Alle veganere burde prøve denne retten, jeg lover dere, det er helt nydelig!
Vårrullen er også vanvittig digg.

 

Så var det festivalen; de hadde så mye god mat der at jeg kunne spist meg syk (noe jeg også var på grensen til å gjøre, faktisk). De beste burgerne ever! Spicy og nydelige, innpakket som skikkelige junkfood-burgere. Fikk nesten en sånn (litt vemmelig) McDonalds-feeling. :p Men seriøst, disse kunne jeg levd på.

Spicy burger, vårrull og appelsin- og jordbærjuice.

 

Junkfood!

Min venninne Hedda prøvde ut rå «ostekake» og elsket det. Og vi dykket begge to rett nedi boksen med grønnkålchips. Høres nasty ut, men er overraskende digg altså! Alle burde (MÅ) prøve grønnkålchips før de dør.

 

Jeg var også så heldig å overvære et lite kokkekurs i regi av min venninne, Mari (kvinnen bak Vegetarbloggen), noe som ble en våt (pga det utrolig heftige regnet som plutselig kom) men veldig kjekk opplevelse.

Og så kommer det som alle sikkert har hatet meg for på Facebook i hele dag; nemlig litt reklame for verdens beste slowjuicer! Jeg har alltid trodd jeg ikke likte så godt hjemmelaget juice. Jeg forstod ikke før i helgen, da jeg prøvde Hedda sin nye slowjuicer, at det var Phillipsen sin feil! Phillipsen min er en sånn saftsentrifuge som altså sentrifugerer ut juicen fra frukten, slik de fleste juicemaskiner gjør. FUNKER IKKE BRA NOK! Man må bruke 300 kg appelsiner til et halvt glass, og alt blir ikke utnyttet skikkelig, altfor mye saft går ut igjen med restene. Og juicen skummer noe helt forferdelig og skiller seg! Buu.

Wilfa juicemaster er annerledes. Den skiller ut ca. 50 % mer juice fra frukten, pulpet som kommer ut er da også mye tørrere. Juicen skummer svært lite og smaker faktisk bedre. Skiller seg overhodet ikke og er som kjøpejuice i konsistensen, men smaker selvsagt hjemmelaget. Denne tar også avokado og banan, noe de fleste andre juicere ikke gjør – og du kan lage is med den! Trykk feks. inn frosne bringebær, og ut kommer det «softis» av dem. Kan det bli bedre? Min er på vei i posten nå, kjøpte den her. Så forbered dere på masse juice-oppskrifter fremover!

Juice av jordbær og appelsin

 

Juice av appelsin, gul paprika, selleri, gulrot, eple, sitron og sikkert noen flere ting jeg ikke husker. Knallgod!

 

Wilfa Juicemaster in action!

Og til slutt noen fornøyde barn i Oslo sentrum, etter en god middag på Yayas (den veganske Panengen må dere prøve, utrolig bra!) og et aldri så lite besøk på en dritkul godteributikk som fikk meg til å tenke på Hello Kitty.

Didrik og Camilla

10 Comments

 1. Kjempekjekk helg!

 2. Åh, så utrolig gøy! Jeg har også lyst på Color Me Vegan, det har bare aldri blitt til at jeg har kjøpt den av én eller annen grunn.

 3. Utrolig bra helg. Ser ut til at du fikk melket den for alt det var verdt. Så mye god mat på den festivalen, jeg skulle ønske jeg spiste mer 😛

 4. Det var så stas! Jeg var der hele dagen (minus den siste halvtimen), og tiden fløy. Flotte folk, herlig mat og fulle handleposer.

 5. Dette innlegget hadde høy siklefaktor!=D
  Skulle ønske jeg kune prøvd den kokosmelken, høres herlig ut! Burgeren så ut som noe jeg kunne spist skremmende mye av, og så må selvsagt alle prøve grønnkålchips, for det er d-i-g-g!=D

 6. Visste ikke at det fantes så mye for veganere i Oslo en gang jeg..

 7. Det var veldig hyggelig å møte deg på festivalen! 🙂 Du har gitt meg "blod på tann" ang slowjuiceren, så en sånn en håper jeg at jeg får kjøpt meg snart!

 8. For et flott og informativt innlegg! Jeg har nylig blitt veganer, og har tydd mye til bloggen din for inspirasjon og oppskrifter — har blant annet laget "veganese" (men måtte redusere dijon-sennepen til nærmere en teskje ettersom den første ladningen smakte alt for mye sennep). Laget aioli av den, og den ble en kjempehit! Elsker bloggen din (:

  Tenker å spise på Lille Asia til uken. Regner med du forsikret deg om at rispapiret til vårrullene ikke inneholdt egg? Av min erfaring hender det at betjeningen bare nikker og smiler uansett, så jeg er litt skeptisk til nettopp vårruller… Det samme gjelder asiatisk mat generelt, hvor kokken ofte bruker fiske- eller østerssaus uavhengig av gjestens ønsker. Syntes du servicen der var bra?

 9. Hei Andrea

  Grattis som veganer, og tusen takk for skryt. 🙂
  Det var venninnen min som var borte og spurte betjeningen om det var vegansk, hun sa jeg ikke kunne ha verken egg eller melkeprodukter, så jeg regner jo med det er vegansk da. Hvis ikke har de løyet og det er jo selvsagt ikke bra. Du kan jo spørre dem du også, gi meg gjerne tilbakemelding om du husker det. Servicen var helt fin den, koselige folk. 🙂

 10. Lol Carhrine. Spiste nettopp nr 41 på Lilleasia og det var da ikke tvil om at det var kokos i den. God var den lell og hvordan klarer de å få tofuen så god?
  Kjøpte også den kokosrismelken og den var ikke noe for meg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.