Booja Booja-iskrem

Denne isen selges til en halv million kroner på Røtter i Oslo. Man kan like gjerne lage den selv. Nå har jeg ikke fått sjansen til å smake Røtter sin enda, men denne skal etter ryktene være ganske lik på smak. Jeg laget den i ismaskin slik at den ble softisaktig, og husk at om du skal ha helt glatt konsistens på isen, må du ha en ekstremt kraftig blender eller food processor. Jeg får det ikke til i min vanlige food processor samme hvor lenge den går, så jeg bruker Blendtec-blenderen min, den kjører absolutt alt til fløtekonsistens.

Originaloppskriften har jeg funnet i denne bloggen.

Noen får kanskje litt uheldige assosiasjoner til bildet, men det var jammen det beste bildet jeg klarte å ta av herligheten

Ingredienser:

  • 150 gram rå cashewnøtter, bløtlagt over natta
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 store ss agavesirup eller lignende
  • 100 ml vann (her måtte jeg bruke mer, tror jeg brukte ca. 150 ml eller litt mer)
  • 1 ts vaniljesukker
  • Her kan man tilsette andre smaker om man vil, feks. mint, appelsin, kokos, sjokobiter osv.

Fremgangsmåte:
Hell vannet av cashewnøttene og kjør dem en stund i blenderen. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til alt er godt moset. Tilsett litt mer vann om det ikke vil blendes skikkelig. Jeg brukte «ice cream»-programmet på Blendtecen, det ble helt finmoset og bra.

Hell røren i ismaskinen og kjør den til softis, det tok ca. 20 minutter her. Eller følg denne fremgangsmåten om du ikke har ismaskin.
Merk at denne iskremen er ganske så tung og annerledes i konsistensen enn annen is jeg har smakt. Det er fordi massen består av malte nøtter, og ikke melk/fløte og lignende. Den er mettende og tung. Men veldig god på smak.

 

2 Comments

  1. Hejsa! 🙂
    Det ser så godt ud! 😀 Jeg havde ingen ismakine, da jeg lavede min opskrift. Jeg vil prøve din version næste gang 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.