Cheddar- og jalapenoburgere

Disse er hentet fra The best veggie burgers on the planet, en av mine favorittkokebøker. Alle er veganske, og dere finner burgere fra alle verdens land, alt fra den enkle typen til de mer avanserte og spennende burgertypene.
Her har dere en veldig god burger med smak av cheddar og jalapeno. Ostesmaken kommer fra misoen og næringsgjæren. Bruk gjerne frisk jalapeno om dere heller vil det, men vær obs på at de er ganske så mye sterkere. Disse burgerne er virkelig kjøttaktige, for de som liker sånt.

Ingredienser til ca. 4 store burgere:

 • 2,5 dl tørket soyagranulat (tvp)
 • 2,5 dl grønnsaksbuljong
 • 30 gram næringsgjær
 • 1 ts liquid smoke
 • 10-12 skiver syltet jalapenos (eller mer/mindre etter smak)
 • 2-3 raspede hvitløksbåter
 • 2 ss hvit eller gul misopasta
 • 60 gram Tofutti kremost (jeg brukte med gressløk, bruk naturell eller annen smak om du vil det)
 • 2,5 dl glutenmel
 • Olje til steking

Fremgangsmåte:
Bland sammen soyagranulat, buljong, næringsgjær og liquid smoke i en mikrosikker skål med høye kanter, dekk med plastfolie og mikre i ca. 5 minutter på full styrke. Eller, ha granulatet, næringsgjæren og liquid smoke i en skål, kok opp buljongen og hell den over. Dekk med et lokk eller lignende og la det stå i ca. 10 minutter. La det avkjøles til du kan ta i det uten å brenne fingrene.

Tilsett resten av ingrediensene og kna det til en fin deig som henger godt sammen. La den hvile i ca. 20 minutter.
Del deigen i 4 like deler og form til 4 gode burgere. Stek på middels varme i olje, 3-4 minutter på hver side. Du kan evt. vende dem i mel før steking, for å få en bedre stekeskorpe.

Disse kan også stekes i ovnen, men blir da ikke like crispy utenpå. 180 grader i 15 minutter, så snur du dem og steker dem i 10-15 minutter til.

Server med ønsket tilbehør. Jeg liker dem best i burgerbrød med all the fixings, men min mann ville helst ha dem som «karbonader» med stekte grønnsaker eller salat til.

4 Comments

 1. Mmm, de så saftige og gode ut. Har en tendens til å bli litt tørre mine, særlig når jeg bruker olje i panna. Så lurt med litt kremost 🙂

  🙂

 2. Å Satan, de så gode ut! Kan ikke jeg få disse servert snart?

 3. Adele: ja, seffern! Jeg har lyst å invitere dere snart igjen, da kan vi jo ha burgerfest (eller type "dekker bordet med alle slags retter som ikke alltid går sammen men som smaker dritgodt fordet").

 4. Går det ann å bruke Quorn farse isteden for soyaprotein, om man ikke har annet?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.