Halvgrove pizzalommer og pizzasnurrer

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg laget pizzalommer etter inspirasjon fra The vegan zombie, og fikk lyst å lage pizzasnurrer i samme slengen, så da ble det begge deler. Ungen mine, som kan være litt vanskelige i matveien, elsket dem. Kjekke å ha i fryseren, supre å ha med på skole eller jobb.
Jeg heiv næringsgjær i farsen, det gjorde at fyllet ble veldig ostete uten noe som helst ost i. Knallgodt!

Ingredienser:
Jeg bruker ikke mål når jeg lager deig, men jeg mener jeg brukte 3 dl lunkent vann. Løs opp 1 pakke tørrgjær i vannet sammen med 1 ts sukker. La det stå litt og hell det i kjøkkenmaskinen sammen med 1-2 ts salt og en god dæsj siktet hvetemel, kanskje et par dl. La maskinen gå og tilsett sammalt hvete til deigen samler seg og blir glatt og fin.
Sett bollen inni en plastpose og la den stå til heving i 30-60 minutter.

Imens kan du lage fyllet: 
2,5 dl vann
3 dl soyagranulat

3-4 toppede ss næringsgjær
1 terning grønnsaksbuljong
En ørliten dæsj agavesirup eller sukker
1 stor finhakket løk
3 båter raspet hvitløk
Pizzaurter, paprikapulver, andre krydder du liker
Noen ekstra ss næringsgjær
Langkokt tomatsaus, eller annen pizzasaus

Fremgangsmåte for fyllet:
Kok opp vannet og ta kjelen av platen. Ha i soyagranulatet, næringsgjæren, grønnsaksbuljongen og agavsirupen. Rør det godt sammen. Dekk med lokk og la det stå i 10 minutter.

Stek løk og hvitløk i olje. Ha i den oppbløtte soyafarsen og stek ferdig. Dryss over litt krydder og ekstra næringsgjær, smak om det er nok. Fyllet er ferdig når du synes det smaker godt og ser bra ut.

Nå kan du egentlig lage hva du vil. Vil du ha bare pizzasnurrer, lager du det. Vil du ha bare pizzalommer, lager du det. Begge deler smaker fantastisk.

For pizzalommene, kjevler du ut en stor sirkel som du så skjærer i fire deler/trekanter. Smør tomatsaus på en trekant, spissen skal peke oppover. Legg på litt fyll, et par ss. Brett så etter fremgangsmåten på Vegan Zombie sine pizza rolls. Eller gjør som du vil, de smaker godt samme hvordan du bretter dem. Jeg hadde også en skive Tofutti Mozzarella på fyllet før jeg brettet dem sammen, knallgodt!

Klar for steking (men før jeg fikk penslet og drysset med pizzaurter)

 

Nettopp kommt ut av ovnen

Pizzasnurrer vet vel alle hvordan de lager, men for sikkerhets skyld; kjevle ut et stort rektangel, smør på tomatsaus og legg fyll utover hele leiven. Rull sammen som en rullekake og skjær forsiktig i skiver, ikke for tynne. Legg skivene (og pizzalommene) på papirkledd stekebrett og la dem etterheve under et håndkle i ca. 30 minutter.

Pensle med litt olje om du vil, og dryss på litt urter. Settes så i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter eller til de ser ferdige ut.

 

Jeg laget også hvitløkssnurrer samtidig, men de ble ikke så vellykkede, da smøret «forsvant» inn i deigen og de ble tørre. Skjønner ikke hvorfor, men bedre lykke neste gang.

 

2 Comments

  1. aah, ggaaaad jess!!

  2. Dette er så godt! May-Lis lagde dobbel dose pizzasnurrer her forleden og det forsvant FORT skal jeg si deg. Nam nam.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.