Kokos-frappé

Jeg er ikke noe kaffemenneske, men jeg elsker en iskald frappucino fra Waynes. Kremen må jeg jo droppe der, men hjemme sverger jeg til Soyatoo riskrem på boks, den ser helt ut som ekte krem og smaker ganske godt, om enn litt syrlig. Kokosmelken kan byttes ut med det man har og liker, jeg anbefaler Alpro vanilje- eller sjokolademelk.

Jeg har ikke måleenheter her, fordi jeg rett og slett bare slumpet. Men det kan hende det var sånn ca disse mengdene (bare smak deg frem, verre er det jo ikke):

  • 1 dl kaffe, av ønsket styrke
  • 2-3 dl valgfri smakssatt melk, jeg har altså brukt rismelk med kokossmak
  • Noen gode (for å si det mildt) dæsjer sjokoladesaus
  • Masse isbiter
  • Krem på boks, jeg anbefaler Soyatoo rice whip (link over bildet)
  • Litt O’boy-pulver på toppen av kremen om man vil

Fremgangsmåte:
Hell kaffen og melken i blenderen. Ha i isbitene og en god sprut eller to med sjokoladesaus.
Kjør til alt er godt blandet og isbitene er knust.
Hell litt sjokoladesaus rundt på innsiden av glasset mens du forsiktig vender på det. Hell drikken i glasset, pynt med krem og dryss over litt O’boypulver. Server med sugerør.

Min datter likte godt denne, men for en litt mer barnevennlig drikk, er det bare å kutte ut kaffen så blir det en skikkelig festdrikk for barn. Strø da gjerne over litt kakestrøssel i stedetfor O’boy for ekstra barnepreg.

 

2 Comments

  1. serveldig godt ut 😀

  2. Welcome back! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.