Peppermynteiskrem med sjokoladebiter

En av mine favorittiskremer er peppermynteis, og da helst med store gode sjokoladebiter i. Jeg husker jeg spiste verdens beste (den var blå i fargen, faktisk) i Newcastle for mange år siden, og var hekta etter det. Dessverre var den ikke å få tak i i Norge, først de senere årene har det kommet peppermynteis i isbarer og frysern på butikken her. Etter at jeg ble veganer var jo de helt utelukket, så jeg tenkte jeg skulle lage min egen. Enklere enn jeg hadde trodd, og så godt!

Ingredienser:

 • 1 pakke silkentofu
 • 2 dl soyamelk
 • 1,5 dl melis (eller mer etter smak)
 • 1 ss vaniljesukker
 • 125 ml solsikkeolje
 • Et par (det er sterkt) dråper peppermynteolje, eller 1/2 – 1 ts peppermynteekstrakt
 • En liten dæsj grønnfarge fra Wilton (kan bruke konditorfarge og, men da går det jo en halv flaske)
 • 100 gram hakket mørk kokesjokolade (uten melk)
 • Ørlite salt

Fremgangsmåte:
Skvis tofuen for så mye vann som mulig, og ha den i en food processor
sammen med resten av ingrediensene unntatt sjokoladen. Blend til en kremete, glatt masse.
Sett det i kjøleskapet i en halvtimes tid. Ta frem ismaskinen og kjør
massen til is, tilsett sjokoladen mot slutten av røretiden. Vil du ha den fastere, sett den i fryseren i ca. 20
minutter før servering.

 

 

3 Comments

 1. Å det så sykt fristende ut! Og jeg som har sluttet med sukker, eller prøver. Oh well, kan se om jeg klarer å erstatte det meste 🙂 Hvilken soyamelk syntes du er best å bruke? Og hvilken kokesjokolade?

 2. Det så bare helt fantasktisk godt ut! Jeg elsker is, men tar det alltid på slumpa når jeg skal lage, og da går det ikke alltid så bra 😛

 3. Trine: Går sikkert an å bruke stevia eller lignende. Eller sukrinmelis?
  Jeg bruker stort sett den usøtede soyamelken fra Alpro, jeg kjøper nesten bare den (om jeg skal ha uten smak) da jeg oftest bruker soyamelk i sauser og middagsretter, så da er det best med usøtet. Av sjokolade bruker jeg for det meste Coop sin mørke eller IKEA sin mørke, begge er uten melk.

  Adele: Haha, det går ikke alltid like bra her heller, det jeg ikke lykkes med legger jeg ikke ut, og det skal jeg love deg er en god del. :p Men denne basisoppskriften på is er den beste til nå, synes jeg, så jeg bruker alltid den og tilsetter de smakene jeg vil ha. Nå har jeg kjøpt xanthangum som visstnok skal være bra i is, så da skal jeg prøve meg på nye oppskrifter etterhvert. Og litt mer sukkerfritt, siden jeg liksom skal leve sunt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.