Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

Krydderkake har alltid vært en av mine absolutte favorittkaker, helt siden jeg var barn. Med sjokoladeglasur blir det en helt uimotståelig kake. Jeg har prøvd et par forskjellige veganske varianter, men alle har manglet «noe». Denne ble imidlertid slik som krydderkake skal være. Saftig og myk, helt perfekt!

Kaken kan enkelt gjøres om til sjokoladekake ved å ha i 4-5 ss kakao og evt. sløyfe krydderet.

Ingredienser til en middels langpanne (20 x 30 cm)
 • 7,5 dl hvetemel
 • 5 dl sukker
 • 2 ts salt
 • 2 ts natron
 • 1,5 dl nøytral matolje
 • 2 ss eplecidereddik
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 5 dl vann
 • 4-5 ts kanel (jeg liker sterk kryddersmak, ha gjerne i mindre om dere vil ha mildere kake)
 • 1 ts malt nellik
 • 1 ts malt ingefær
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Kle en langpanne med sølvfolie eller bakepapir.
Bland det tørre og våte hver for seg. Ha det tørre over i det våte og bland godt sammen uten å overmikse.
Hell kakerøren i langpannen og stek kaken i ca. 40-50 minutter. Stikk en tynn pinne inn i midten av kaken for å se om den er ren når du tar den ut igjen, hvis ikke steker du den litt lenger.
Ta kaken ut og la den avkjøles helt før du heller over glasuren.
Glasur:
 • 4 ss soyafløte
 • 150 gram vegansk kokesjokolade
 • 1 ts vaniljesukker
Smelt alt sammen i en gryte, over middels varme mens du rører. Når alt er blitt en fin, glatt røre, lar du den avkjøles litt før du heller den over kaken. La det stå en liten stund og skjær så i pene stykker. Glasuren vil ikke stivne helt, men renne litt nedover stykkene.

13 Comments

 1. Hviiiiiiiiin! Jeg ELSKER krydderkake. Er ingen kakemums, men krydder-, gulrot-, og sjokoladekake er alltid godt.. Og krydderkake med sjokoladeglasur..? <3 <3 <3

 2. Kjempegod kake! Oppskriften kom som bestilt 🙂

 3. Den så kjempe god ut,kan nok hende den må prøves ut 😉

 4. Jeg lagde denne og tok med et kjempestort stykke til kurslederen min, og hun delte med en kollega som hadde bursdag. Den ble en kjempestor hit og bursdagsbarnet ville ha oppskriften, så jeg bare henviste her 🙂 Jeg lagde den med en annen glasur da, mer "typisk" krydderkake. Men knallgod og saftig? Ja!

 5. Denne ligger høyt oppe på lista over favorittkaker nå! Dagen etter var den helt perfekt! Takk for flott oppskrift. 🙂 Denne skal definitivt lages oftere.

 6. Kjempegod! Jeg lage kremostglasur denne gangen, men skal prøve sjokoladeglasuren neste gang.

 7. Hei 🙂 Jeg tenkte å lage denne til 17.mai om jeg orker, med en "klassisk" sjokoladeglasur med smør, melis, (vanilje), sjokolade, og kaffe, som jeg pisker for å gjøre fluffy, tror du det går greit med bordmargarinet til rapskokos, eller bør jeg kjøpe bakemargarinet? Kan jeg evt erstatte oljen med margarin for å bruke det (litt mer) opp? Vet ikke om det er noe smaksforskjell heller på bord og bakemargarinet. Kan jeg bake den dagen før, og evt om det går, må den stå kaldt? Ja da masse spørsmål fra meg 😀
  Mener det var denne som ble delt i en kaketråd for en liten stund siden på face, og etter det har jeg hatt så lyst på krydderkake! 😀

  • Hei Johanne. Jeg vil tro det går greit med både bordmargarinet og bakemargarinet. Det er som regel bordmargarinet jeg har i hus og alltid det jeg bruker. Tror ikke jeg har prøvd bakemargarinet enda. Hva er forskjellen? Er bakemargarinet fastere kanskje? I så fall funker det kanskje enda bedre til glasur, men tror begge skal funke bra, jeg er i hvert fall fornøyd med bordmargarinet. 🙂
   Jeg baker som regel alltid kaker dagen før, til og med 2 dager før. Denne kaken blir bare bedre av å stå et døgn før den spises. Trenger ikke å stå kaldt, men jeg liker å ha kakene i kjøleskapet så glasuren blir hard, lettere å skjære den i fine serveringsstykker da uten rennende glasur. Husk å steke den lenge nok, jeg har av og til tatt ut kaken litt for tidlig og da har den vært halvrå i midten. Sjekk med en tannpirker eller lignende i midten før du tar den ut. Lykke til. 🙂

  • Hei! Tusen takk! Ja bakemargarinet er fastere, kjøpte det på obs igår, så bruker det. Går kanskje an å bake kaken idag, og lage glasuren imorgen? Flott den ikke trenger å stå kaldt, og bare dekket til, da slipper jeg å leke tetris i kjøleskapet 😀
   Og skap stikke med en gaffel for å sjekke underveis, takk for det tipset 🙂

 8. Denne var kjempegod og myk og saftig! Jeg halverte oppskriften og hadde den i brødform og det gikk også veldig fint.

 9. Denne står i ovnen nå og blir med på sommerfest i bhg i ettermiddag 🙂 lukter deilig!

  • Hei Ragnhild
   Så kjekt! Det er en av mine favorittkaker, lukter alltid himmelsk når den står i ovnen. Krydderkake har vært min favoritt siden jeg var liten. Håper den faller i smak. <3
   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.