Samosa med linser

Adele har fristet meg i evigheter med de samosaene sine, så i går klarte jeg ikke mer og måtte ut på kjøkkenet for å lage egne. Jeg ville prøve et litt annerledes fyll, og byttet ut ertene med linser, og hadde oppi en stor revet gulrot. Fyllet ble så digg at jeg måtte bruke alt jeg hadde av selvdisiplin for å ikke bare droppe hele samosalagingen, ta med meg hele gryta inn i stua og spise fyllet som det var. Men jeg klarte altså å dy meg, og det ble 32 kjempegode samosaer, som også ble godkjent av husets åtteåring.

 

Ingredienser til 32 stk:

 • 5 dl hvetemel
 • 2 ss semulegryn om du har, jeg hadde ikke det men det ble bra uten også
 • Litt salt (jeg hadde også en ts tandoorikrydder i deigen)
 • 5 ss olje, jeg brukte solsikke
 • 1,5 dl lunkent vann

Fyll:

 • 4 kokte poteter, i terninger
 • 1 boks ferdigkokte brune linser (jeg brukte pakke med økolinser fra Ica)
 • 1 stor, raspet gulrot
 • 1 stor hakket eller skivet løk
 • 1 terning grønnsaksbuljong (Knorr sin økologiske er kjempegod og kan smuldres enkelt)
 • Krydder etter smak, feks. pepper, tandoori, garam masala, ingefær, hvitløk, spisskummen, masse koriander)

Fremgangsmåte:
Deigen lager du enkelt ved å ha alt i en bolle og kna til den får en fin og glatt konsistens. Mengdeforholdet her er perfekt, så ikke tilsett mer mel eller vann, deigen blir kjempefin til slutt.
Når deigen kjennes bra ut, dekk den med plast og la den ligge i ca. 20 minutter mens du forbereder fyllet.

Fres løken i olje til den er myk. Tilsett gulrot og fres litt til. Ha over resten av ingrediensene og rør godt. Tilsett krydderet og buljongen (bare smuldre den i med hendene) og mos ørlite med en potetmoser, da blir fyllet best synes jeg. Ikke helt most, men sånn som dette:

Smak evt. til med mer krydder. Jeg laget mine litt milde pga. ungene, ellers hadde jeg kjørt på, for vi voksne er glade i sterk mat.

Sett fylle tilside og finn frem deigen.
Del først deigen i fire biter. Så deler du også disse fire bitene i fire (det ble mye fire, gitt). Nå skal du ha 16 biter, som blir til 32 ferdige samosas.

Ta en bit og kjevle den ut så tynt du kan.Nå skal man egentlig lage et kremmerhus som man fyller med røre, men med tanke på hvor horrible mine ferdige samosas så ut da jeg gjorde det, så tror jeg vi viser den enkle metoden.

Del hver leiv i to og legg på fyll:

Lukk igjen leivene på best mulig måte så alt er tett. Legg dem med skjøten ned på et stekebrett:

Pensle dem med olje og stek dem i ca. 25-30 minutter på 220 grader. Eller du kan fritere dem, som man jo egentlig skal gjøre med samosas, men jeg ville ha dem ørlite sunnere og orket ikke all frityrosen i huset, så jeg stekte dem i ovnen, slik som Adele også har foreslått. De ble veldig gode.

Server med ønsket dit, feks. yoghurtdippen til Adele, hvitløksdippen fra min blogg, eller deilig hjemmelaget søt chilisaus fra Vegetarbloggen. Jeg var lat og hadde ikke alt i hus, så jeg brukte ferdigkjøpt chilisaus. Dessuten var ikke mine samosas sterke, hadde de vært det hadde jeg jo dødd av chilisaus i tillegg, da måtte jeg servert yoghurt- eller rømmedressing til.

4 Comments

 1. Det fine med den deigen er at man kan fylle den med hva man vil. Spennende å prøve ut andre kombinasjoner 🙂 Nestegang jeg lager disse skal jeg også være litt eksperimentell 😉

 2. Ja, og deigen er fader meg så perfekt som den kan bli. You rock!

 3. Utrolig gode, tuuuusen takk! 😀

 4. Har du forslag til krydderblanding (mengde)? Det er som regel krydringa som skjærer seg her, og ødelegger noe som egentlig kunne vært veldig godt

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.