Skikkelig god tomatsaus

Noen velger å smøre pizzaen sin med ren tomatpuré eller bokstomater. Jeg synes en skikkelig pizza fortjener en skikkelig god, langkokt tomatsaus. Den lager jo seg selv, så det er bare å beregne litt ekstra tid. Eller lag opp ekstra og frys ned til senere bruk. Sausen kan også brukes til pasta eller lasagne.

Ingredienser:

 • God olivenolje
 • 1 boks flådde tomater
 • Noen gode ss tomatpuré
 • 1 liten eller 1/2 stor løk, hakket
 • En kork god eddik, jeg brukte hvitvinseddik
 • 1-2 fedd hvitløk, raspet (eller mer, etter smak)
 • En dæsj sukker (eller en liten revet gulrot for sunnere versjon)
 • Pizzaurter, salt, pepper og masse frisk basilikum

Fremgangsmåte:
Varm opp litt (jeg liker litt mye da …) olje i en gryte. Fres løk og hvitløk blankt, og tilsett resten, unntatt frisk basilikum og la sausen småkoke i ca. en time. Den blir tykkere, så ha evt. i litt vann underveis. Jeg liker den litt tykk. Ha i basilikumen mot slutten av koketiden.

6 Comments

 1. Den så god ut Jeg lager også min egen Jeg bruker gulrot løk.paprika,chili,hvitløk gjerne litt andre grsaker hvis jeg har i hus.Friske tomater,boksetomater og jeg lar det koke i mange timer og har i balsamikoeddik på slutten + basilikum eller oregano spørs hva jeg har i hus.fryser den ned i passe porsjonsposer..

 2. Jeg glemte jo oliven eller rapsolje

 3. Hva er fordelen med at den koker lenge i motsetning til å blande sammen med de samme ingrediensene på 5 min?

 4. Jeg har prøvd begge deler, og den langkokte er garantert best. Det blir en helt annen smak, man får bla. bort syren i tomatene og smaken blir altså mye bedre. Synes jeg da. 🙂

 5. Takk for en fin tomatsaus oppskrift! 🙂 Den skal brukes i en rå variant. Har nå startet opp min egen blogg:

  http://www.nordiskrawfood.com

  Velkommen inn <3

 6. denne sausen var den beste tomatsausen jeg har smakt:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.