Avokado-kababs

Avokado er gull!

Disse kebabsene er inspirert av noen jeg fant på en indisk blogg jeg ikke finner igjen, men jeg mener de het noe i den dur. Det er i hvert fall en slags små «burgere» som er laget av avokado og kikertmel. De er utrolig gode, jeg fik fullstendig dilla på dem da jeg hadde laget dem og spiste alle opp ganske kjapt! Må snart lage flere, for de er superenkle å lage og passer så godt både i wraps, på brødskiva (sammen med løk og mangochutney) og i burgerbrød. Eller til enhver indisk rett. Et must å prøve, tro meg.Ingredienser:

 • 2 modne avokadoer
 • 2,5 dl chana dal (linser), tørkede
 • En liten dæsj kardemomme, kanel og nellik
 • 1 laurbærblad
 • 1/2 frisk rød eller grønn chili i biter (kan sløyfes)
 • 1 ts malt koriander
 • En liten neve friske korianderblader
 • 4 ss kikertmel(eller mer)
 • 2 ss maizenna
 • Litt salt

Fremgangsmåte:
Ha chana dal i en gryte sammen med kardemomme, kanel, nellik og laurbærblad. Tilsett vann så det dekker og la dette småkoke i ca. 40 minutter til det er mørt. Laurbærbladet kastes.
Hell av vannet og ha linsene i en food processor. Kjør dem til de er pulverisert. Tilsett avokadoene og kjør videre til alt er godt most. Ha i resten av ingrediensene og pulse det hele sammen til det er godt blandet.

Tilsett mer kikertmel om røren er for bløt. Den skal ikke være veldig fast, men det skal uten problemer gå an å forme relativt faste burgere av den. Disse skal egentlig være litt små, så man skal få ca. 15 kababs av røren, men jeg laget dem litt større og fikk vel rundt 7-8 stk.

Legg kababsen på bakepapir etterhvert som du former dem. Ha litt olje i en stekepanne og stek kababsene godt på hver side. De trenger forsåvidt ikke å gjennomstekes, her er jo egentlig alt allerede tilberedt, du trenger bare å få god stekeskorpe på.

Disse er like gode kalde som varme.

8 Comments

 1. oi, dette så godt ut! må prøves 🙂

 2. Namnam 🙂 Dette så utrolig godt ut! Dette må jeg lage når jeg har fått kjøpt manglende ing 😉

 3. Jeg synes egentlig det høres litt rart, men de ser veldig gode ut! Hva smaker de, er det noe du kan sammenligne med?

 4. De er kjempegode, synes jeg. Hmm aner ikke helt hva jeg skal sammenligne de med, men konsistensen er ganske fin, og de smaker typisk indisk. Dårlig forklart, men de smaker altså av koriander og kanel, kardemomme og det andre krydderet som er i. Vanskelig å forklare altså, bare prøv dem. Tror ikke du blir skuffet. 🙂

 5. At jeg aldri kan finne kikkertmel >_<

 6. Jeg kjøper det på iHerb (ca en tier for over et halvt kg), der jeg kjøper omtrent alt av "spesialvarer". Du får også billig glutenmel der, og mye annet kjekt. Er det første gang du bestiller derfra, kan du skrive inn koden: USO359 rett før du betaler, da får du 5 dollar i avslag. 🙂

  Her er link til det melet jeg kjøper (kjøper glutenmel i samme merke, ypperlig til å lage veldig kjøttaktige burgere, pølser osv):

  http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Garbanzo-Bean-Flour-Gluten-Free-22-oz-623-g/9619

 7. Hvor mye vil en dæsj si…? Hvor mye er nok/bra etter din mening…? Er ikke så flink til å beregne selv, så bør kanskje passe litt på… Gleder meg uansett til å lage disse her 🙂

 8. Veldig gode kababs, må jeg si. Har aldri før laget eller smakt noe lignende, men det blir ikke med kun denne ene gangen! Liker godt smaken, for det minner meg (som sagt) om jul og kos. Dessuten er jeg svak for f.eks kardemomme. Ikke overkrydra, men likevel smakfulle. Konsistensen ble i overkant bløt (før steking…), men jeg klarte uansett å lage kababs med ulike størrelser og former. Det var noe kinkig, men jeg fant en løsning på det, så det var jo bra. Sprø utenpå og myke inni. Alt i alt: Vellykka middagsmat. Har spist 4 stykk allerede i tortillawraps med rød paprika, grønn squash, rødløk og ketchup. Det eneste som gikk noe skeis er at jeg tok oppi 2 spiseskjeer med kikertmel, og i ettertid ser jeg at det var en tabbe, for etter min mening så smaker kikertmel emment og er lite godt. Likevel: Dersom jeg sløyfer kikertmelet fullstendig og heller satser på hvetemel, speltmel o.l, så VET jeg at de er sinnsykt gode på smak. Takk for oppskrift og inspirasjon ^^,

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.