Fantastisk soppsaus

Sopp er det beste jeg og mannen min vet. Vi er soppoholikere! Og noe av det best vi får, er soppsaus. Fyldig og kremete brun saus med altfor mye (det er egentlig ikke noe som heter det) sopp i. Denne sausen er vel nesten en forenklet utgave av skogsgryten min. Himmelsk over hjemmelaget potetstappe.

Litt uklart bilde, men det får bare være


Ingredienser:

 • En stor pose sjampinjong
 • 1 pakke Alpro soyafløte (den blå, ikke den røde)
 • Litt soyasaus
 • En halv kork eddik
 • Et par ss næringsgjær
 • 1 terning grønnsaksbuljong (Knorr sin økologiske er min favoritt)
 • Masse kryddere som paprikapulver, løkpulver, pepper

Fremgangsmåte:
Skjær soppen i skiver og stek den i olje. Strø over masse sort pepper, paprika og løkpulver og stek videre. Soppen skal være godt stekt, litt sprø.
Hell over fløten og smuldre over buljongterningen. Rør godt. Ha i soyasaus, næringsgjær og eddik og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Smak til med mer krydder. Det er godt med noen spiseskjeer soyakremost i også.

Server sausen over hjemmelaget potetmos, og gjerne også med tyttebær og rosenkål. Skikkelig god «finnbiff-middag» men uten liket på tallerkenen.

Ikke mye farge her, men godt allikevel. Her servert med BBQ-tofu.

 

 

5 Comments

 1. Å, dette har jeg prøvd å finnr oppskrift på! Takk! Hvor viktig er næringsgjæren, forresten?

 2. Jeg er usikker, tror egentlig ikke den er så viktig. Jeg hiver jo det i nesten alt for tiden, fordi jeg har dilla. Det er jo forøvrig ikke næringsgjær i skogsgryten min, og den smaker jo like godt. Så bare sløyf den om du ikke har. 🙂

 3. Har planer om å bestille, men vil ha sånn saus med en gang 🙂 satser på at det går bra 🙂

 4. Jeg trenger et skikkelig kurs i å lage brun saus. Det blir bare ikke bra når jeg gjør det 😛 Sopp er fantastisk! Jeg hadde bare det til middag her forleden; sopp, fløte, krydder og ris. Nam!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.