Lørdagspizza

Dette er en av våre favorittpizzaer, og den lages ofte i helgene. Vi varierer fyllet i ny og ne, neste gang lager vi thai-pizza. Ungene er ikke så glade i annet enn ost på pizza, og siden vi enda ikke har funnet en vegansk smelteost som de liker, så har vi begynt å lage pizzaboller til dem hver gang vi skal ha pizza. Vi lager altså ekstra deig, som vi kjevler ut og smører med tomatsaus og ostesaus og gjerne også noen faconbiter drysset over, og ruller sammen, og til slutt skjærer i biter som når man lager kanelboller. Steker dem på 250 grader rett før vi steker pizzaen, så de har grei spisetemperatur ved servering. Ungene elsker disse enkle pizzabollene, så de anbefales virkelig!

Ingredienser til en stor, rund pizza + et brett pizzaboller:
Deig:

 • 4 dl lunkent vann
 • 1 pakke tørrgjær
 • Noen ss olje
 • 2 ts salt
 • Hvetemel til passe konsistens (lager alltid deig på slump, men kanskje 1,5 liter?)

Fyll:

 • Stekt facon
 • Ostesaus
 • Tomatsaus, hjemmelaget 
 • Skivet sopp
 • Skivet rødløk
 • Maiskorn
 • Syltet jalapenos
 • Andre grønnsaker man liker, her er det bare å legge til eller sløyfe ingredienser etter ønske

Fremgangsmåte:
Jeg liker best å lage deigen i Kenwooden. Selv om du bruker tørrgjær, blander du først ut gjæren i vannet og  har gjærvannet i kjøkkenmaskinen. Ha i salt og olje, og tilsett mel mens maskinen går, til deigen er glatt og fast, og slipper bollen.
Legg et fuktig håndkle over bollen og la deigen heve i ca. en time, eller helst mer.

Sett ovnen på 250 grader. Ta deigen ut av bollen og del den i to. Kjevle ut en stor pizza av den ene delen, så tynt du klarer. Deigen er bedre jo tynnere den er, men er du en av de som liker ordentlig tykk bunn, skal du selvsagt få lov til å ha den tykk. Legg deigen på en papirkledd stekeplate og smør den med tomatsausen. Ha over store klatter med ostesaus og smør det utover tomatsausen. Det er IKKE det samme å ha ostesausen i klatter oppå grønnsakene! Den må være utover ostesausen.
Legg grønnsaker og facon på toppen og topp med ferske basilikumblader om du har. Stek pizzaen lenge, den skal være ørlite brent i kantene, da er den best og holder best formen. Men det er forsåvidt en smakssak. Jeg pleier å steke den i ca. 20 minutter, tror jeg.

Pizzabollene: kjevle ut et rektangel av den siste deig-klumpen. Smør tomatsaus utover den og smør ostesaus utover tomatsausen. Strø evt. litt facon utover leiven og rull sammen til en pølse. Skjær opp i biter og legg bollene på papirkledd stekeplate. Sausen vil nok renne litt, men det gjør ikke noe. Bollene er uansett kjempegode, til tross for hvor enkle de er. Stek bollen i ca. 10-15 minutter på 250 grader.

 

3 Comments

 1. Fikk sykt lyst på pizza nå!

 2. Pizza! <3 Jeg tror virkelig ikke det finnes noe bedre.

 3. Den pizzaen så sinnsykt digg ut!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.