Pølselapskaus

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

God, gammeldags pølselapskaus som ungene elsker. Klart man kan spise det som veganer! Min pølsefavoritt er Spacebar chili og ToRo Wheaty. Ungene liker best sistnevnte. Hele huset lukter himmelsk når denne står og putrer på komfyren. Digg søndagsmiddag! Lag mye og frys ned eller ha til middag igjen neste dag.

Ingredienser:
 • 10 store poteter
 • 7-8 gulrøtter
 • 1 middels kålrabi
 • 1 middels sellerirot
 • 1 stor løk (kan sløyfes)
 • 1 stor purre
 • 3 stk Spacebar Chili, eller 1 pk Wheaty ToRo
 • 2 stk grønnsakbuljongterninger
 • 1 ss pepper (eller etter smak, vi elsker pepper her i huset, bruk gjerne hel pepper)
 • Vann
Fremgangsmåte:
Skrell og kutt grønnsakene i biter, jeg liker det best når de er i litt grove bondekost-biter og ikke teite, pene firkanter. Løken bør kanskje være i litt mindre biter. Del pølsene i skiver og legg tilside.
Stek løken og purren i litt margarin i en stor gryte. Når den er blank og litt myk, hell i ca. 1 liter vann, smuldre over buljongterningene og pepper, og rør godt. Ha i alle grønnsakene og skru varmen ned til middels. Ha på lokk og la det putre i ca. en halvtime eller mer, til alt er mørt. Her kan det gjerne ihjelkokes, lapskaus skal være mørt og litt i stykker, synes jeg, da blir det bare enda bedre. Rør litt av og til og pass på at det ikke koker tørt, tilsett evt. litt mer vann. Ikke for mye, med mindre du vil ha suppelapskaus.
Ha i pølsene mot slutten av koketiden, de skal bare bli varme. Server med flatbrød og frisk persille, og masse pepper og havsalt.

One Comment

 1. Nam! Jørund laget noe liknende en dag – klar grønnsakssuppe med biter av potet, søtpotet, selleri og Wheaty-pølse. Skikkelig god høstmat. Fint nytt design på bloggen din, forresten!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.