Veganske makiruller

Sushi har aldri vært min greie. Så først nå, etter nesten 2 år som veganer, har jeg laget det hjemme. Da innså jeg raskt at det var fisken som var hele problemet tidligere. Rå fisk = yækk (i tillegg til mord- og miljøaspektet, selvsagt). Disse rullene, derimot, er lidelsesfrie og smaker skikkelig digg. Server med wasabi og soyasaus med revet frisk ingefær.

Fyllet er perfekt sammensatt, og det har jeg tyvlånt fra Adele sine makiruller. Mango er et must i disse rullene.

Veganske makiruller

Ingredienser:

 • 250 gram sushiris
 • 4 dl vann
 • Sukker og riseddik etter mengdeanvisning på rispakken
 • 2-3 ark nori
 • Bambusmatte til rullingen
 • Valgfritt fyll: jeg brukte spicy tofupinner, mango, avokado og agurk
 • Soyasaus tilsatt et par ts frisk, revet ingefær, og wasabipasta til servering

 

Fremgangsmåte:
Ha risen i et dørslag og skyll den godt. Ha den i en skål og dekk med kaldt vann. La dette stå i ca. 20 minutter. Skyll risen igjen. Ha den i en gryte sammen med 4 dl vann og kok opp. La det småkoke på middels varme under lokk i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Varm opp eddiken og tilsett sukkeret. Rør til sukkeret er oppløst. Bland dette forsiktig inn i risen.


NB: på min rispakke står det 2 ss sukker og 2 ss riseddik. Jeg synes dette er altfor mye sukker, risen smaker som snop. Så jeg vil anbefale mer eddik og mindre sukker. 3-4 ss eddik og 1 ts sukker burde være perfekt. 

Bre en god del ris utover et noriark. Det er enklest å bruke fuktede fingertupper. Legg en stripe fyll (kutt grønnsakene i stenger) litt lenger ned enn midt på, og rull fast sammen. Bruk bambusmatten til hjelp.

Legg rullen forsiktig på en skjærefjel og skjær rullen i litt tykke skiver med en skarp, våt kniv. Legg rullene på et serveringsfat og server makirullene med syltet ingefær, wasabipaste og soyasaus (evt. smakssatt med frisk ingefær, det liker jeg godt). Og spis med pinner!

 

2 Comments

 1. Jeg bruker ikke sukker, og det går helt fint også.
  Jeg har faktisk sett noen spise sushi med gaffel, så det er bra du skriver "spis med pinner"! 😛

 2. hvis man ikke kan spise med pinner får man bruke hendene altså 😛
  skal prøve denne oppskriften, jeg får aldri sushi helt til, og det har nok en del med risen… også har jeg enda ikke prøvd mango i. er litt skeptisk, men får vel prøve det når alle skryter sånn av det 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.