Almond Joy-sjokolade

Denne sjokoladebaren er veldig poppis i USA. Den smaker ikke særlig ulikt Bounty, men med et preg av mandel i selve kokosfyllet, i tillegg til at det er hele mandler oppå sjokoladen, under trekket. Vi har jo egentlig en vegansk versjon allerede, den heter Mahalo, men det er jo morsomt å lage sine egne sjokolader, så her er en hjemmelaget versjon, hentet fra kokeboka Vegan junk food.

Disse ramler fort fra hverandre, så man må jobbe raskt og bruke fryseren mellom slagene. Jeg tror kanskje de ville vært lettere å jobbe med om man brukte litt sirup i røren, slik som med Bountyene, så om noen prøver ut disse, så ville jeg definitivt prøvd med litt sirup, kanskje en halv dl. Bruk litt mindre sukker da, eventuelt.

Ingredienser:

  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1/4 ts salt
  • 250 gram kokosmasse, evt. litt mer
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts mandelekstrakt (eller 1-2 dråper essens)
  • Hele mandler, trenger ikke skåldes
  • 3-400 gram vegansk kokesjokolade til overtrekk (min favoritt er Odense 55 %)

Fremgangsmåte:
Kle en form eller et stekebrett med bakepapir.
Ha sukker og vann i en kjele og kok opp. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Ha i salt og kokosmasse. Senk varmen til medium og la det småkoke til vannet er borte, ca. 20 minutter eller mer. Ta kjelen av varmen. Rør i vanilje- og mandelekstrakt. Avkjøl litt.
Ha massen over i formen/brettet og press den til en stor firkant av ønsket størrelse. Mens massen fremdeles er varm, legg (trykk litt ned) hele mandler på den slik at hver bar får seg. 2-3 mandler på seg.

Sett brettet i fryseren i 20 minutter. Ta dem ut og skjær dem raskt i passende barer. Sett dem så i fryseren igjen i noen timer, til de er harde.

Smelt kokesjokoladen. Ta ut halvparten av barene og dypp dem i sjokoladen ved hjelp av to gafler. Legg dem på papirkledd plate. Jobb raskt men forsiktig, disse er litt skjøre og bør ikke tine særlig mye før du er ferdig med å dyppe dem. Sett dem tilbake i fryseren eller i kjøleskapet og gjenta med resten av barene. Sett alt i fryseren eller kjøleskapet til de er stivnet.

Disse må oppbevares kjølig.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.