Crispy tofu bites

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring
Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring

Før jeg ble veganer, var jeg veldig glad i panert kylling, spesielt til taco. Vi brukte av og til en sånn pose med «Crispy chicken» fra Santa Maria. Jeg lager helst mat fra bunnen av, men av og til er det kjekt å prøve å lage de rettene man spiste før man ble veganer, bare i vegansk versjon. Så da måtte jeg jo prøve da. Man kan nok bruke seitan i stedet for tofu, det er en smakssak. Jeg orket ikke styre med seitan, så her ble det tofu i terninger, og det ble veldig godt. Begge barna likte det også, de er svært glade i taco, da går det nedpå endel grønnsaker, gitt.

Ingredienser:

 • 1 pakke fast tofu (feks Alpro, fås på Meny)
 • 1 pakke Santa Maria crispy chicken (står i tacohylla)
 • Mye, mye krydder som feks. paprika, spisskummen (mye spisskummen!), løkpulver, hvitløkspulver, pepper, chili
 • Olje til steking
 
Tilbehør:

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. 
Del tofuen i firkanter av ønsket størrelse. Stek dem godt i olje til de er litt gulige og sprø på utsiden. Ha over masse krydder, vær raus. Stek litt til, tilsett mer olje om nødvendig. De skal være litt våte så crisp-belegget henger seg på.
Ha tofubitene i en stor bolle og hell over crispy chicken-posen. Bland sammen så alt er godt dekket, og spre så bitene utover på en papirkledd stekeplate. Stek bitene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Ha bitene i en serveringsskål, og server med ønsket tilbehør. Vi er veldig glade i taco i denne familien. Minstemann på 4 år liker helst bare tortilla og mais, mens eldstejenta på snart 9 år spiser det meste.

 

 

Ingenting er vel bedre enn hjemmelaget guacamole!

 

Fikk streng beskjed om å vise frem åtteåringens tacotallerken.

6 Comments

 1. Å Nam, ser helt nydelig ut! Skulle virkelig ønske jeg kunne spise soya! 🙁

 2. Kult! Blir de ordentlig sprøe også?

 3. Adele: tja, de blir litt sprø utenpå ja, og inni er de jo forsåvidt sprø siden jeg har stekt dem godt før jeg panerer dem. Så ja, de er jo litt sprø. 🙂

 4. Hei Maria

  Jeg bruker ikke den typen nei, og ikke hel spisskummen, men malt. Det er jo det samme hvilket merke du bruker, men bruk pulverform.
  Jeg bruker det fra Santa Maria, kjøper det på bla. Rimi. Spisskummen er veldig viktig, det er det som gir tacosmaken. Jeg har helt sluttet å bruke tacokrydder på pose, man trenger bare spisskummen i tillegg til litt løkpulver, hvitløkspulver, paprika, chili, salt og pepper, så har man en krydderblanding som smaker mye bedre enn de fæle krydderposene. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.