Kjempegode «kjøttbiter» av soya

Dere som ikke liker mat som smaker og kjennes ut som kjøtt – styr unna disse! De er nemlig så skremmende like okse- eller svinekjøttbiter at man nesten kan lure kjøttetere. Barna her i huset elsker dem og ber om å få dem flere ganger i uka, så her er de populære. Vi har dem feks. til Phad thai og til typiske potetmiddager, og ungene spør nå om vi kan ha dem på julaften, og det tror jeg jammen vi skal, så gode er de. Jeg bruker ferdigmarinade til dem, fordi jeg har funnet akkurat DEN jeg synes gjør dem helt fantastiske, men det er jo fritt frem å eksperimentere, selvsagt.

Her er de servert med potetmos, «fløtesaus», ertestuing og tyttebær.
Ingredienser:
 • Ønsket mengde tørkede soyabiter
 • 1-2 poser Caj P. chicken-marinade (eller annen, men jeg liker denne best foreløpig)
 • 3 ss næringsgjær
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • Litt agave- eller lønnesirup (evt. sukker)
 • Grovmalt pepper
 • Løkpulver
Fremgangsmåte:
Kok opp vann med næringsgjær, buljongterning og agave- eller lønnesirup i en kjele. Når det koker, ta kjelen av plata, ha i soyabitene og legg på lokk. La det stå i 10 minutter.
Hell av alt vannet, varm opp olje i en stekepanne og fres soyabitene på god varme til de virker litt tørre og nesten på grensen til brent. De skal altså være godt stekt. Det er en fordel å steke i mange omganger om du skal steke mye, for er pannen for full blir de aldri skikkelig godt stekt.
Hell over marinaden, grovmalt pepper og løkpulver etter smak, og bland alt godt sammen. Stek litt til og bitene er klare for servering.
Disse egner seg til alt der man ellers ville servert kjøttbiter. De er også vanvittig gode i pitabrød, wraps og lignende.

5 Comments

 1. Fristende! Takk for tips om de soyabitene. Nye for meg 🙂
  Er skeptisk til kjøttliknende saker, men mannen elsker det, så disse skal testes!

 2. Hvor selger de den marinaden

 3. Hvor mye vann?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.