Sprø blomkålsnacks

Jeg skal la være å kalle denne sunn, siden den er så og si fritert, men jeg kan i hvert fall hilse og si at den gikk ned på høykant her i huset da den ble servert. Gjestene elsket den, og ungene mine maser om å få denne igjen snart. Kjempegodt!
Oppskriften er egentlig inspirert av denne, men jeg har forandret litt på den etter egen smak.

Ingredienser til 3-4 personer: 

  • 1 stort blomkålhode
  • 1 ss eddik
  • 1 ss karripulver
  • 1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)
  • 1 buljongterning
  • Hvetemel
  • Soyamelk
  • Griljérmel/finsmuldret brød tilsatt masse godt krydder + næringsgjær

Fremgangsmåte:
Rens blomkålen for blader og legg den på en skjærefjel. Skjær hele blomkålen i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Del hver skive i passende biter. Ha litt olje i en gryte og ha i krydder og oppsmuldret buljong (Knorr sin økologiske er genial, den smuldrer veldig lett).
Ha i blomkålen når oljen er varm og la den frese litt, bare et lite minutt. Så heller du over vann så det såvidt dekker, rører litt rundt og legger på et lokk. La blomkålbitene koke i ca. 5-10 minutter. De skal mørne litt, men fremdeles ha tyggemotstand.
La den avkjøles litt.

Ha hvetemel, soyamelk tilsatt eddik, og krydret griljérmel i hver sin bolle. Dypp blomkålbitene først i hvetemelet, så i soyamelken og til slutt i griljérmelet og legg dem på en tallerken.
Når alle bitene er dekket, har du en god del olje i en stekepanne og lar den bli varm. Du tester enkelt om den er varm nok ved å stikke nedi skaftet på en tresleiv eller hive oppi en loffbit eller lignende. Freser det, er den klar. Jeg bruker nest høyeste varme på platetoppen.
Legg bitene i panna med litt avstand mellom hverandre. La dem steke i et minutt på hver side, eller til de er gyldne. Legg de ferdige bitene på tørkepapir.

Server varme med noe godt å drikke og gjerne en god dip til.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.