Potet- og linseburgere med Ajvar

Dette er skikkelig slumpeburgere. Jeg hadde rester av linser og poteter i kjøleskapet og måtte jo bruke dem til noe. Sammen med et av mine favorittpålegg, Ajvar, ble det til noen knallgode, myke burgere. Fine som pålegg.

Ingredienser til 4 burgere: 

 • Ca. 2 dl røde linser, ferdigokt
 • 4-5 kokte, kalde poteter
 • 2 store ss Ajvar (kan evt. erstattes med en stor grillet paprika)
 • 2 pressede hvitløksbåter
 • 1 liten hakket løk
 • Krydder etter smak
 • 2-3 ss olje
 • Kikertmel til passende konsistens, jeg tror jeg brukte 4-5 spiseskjeer

Fremgangsmåte:
Mos potetene litt først. Jeg moste mine litt for lite, men det ble godt allikevel da.
Stek løk og hvitløk i litt olje. Ha alt i en bolle og gyv løs på det med en potetmoser til alt er godt blandet. Tilsett mer kikertmel om det trengs. Lag baller etter ønsket størrelse og press dem litt flate i hendene, og legg dem på et stykke bakepapir.
Varm opp litt olje i en stekepanne og stek burgerne på middels varme i 3-4 minutter (eller mer) på hver side, til de har god skorpe på utsiden og er varme inni.

Server gjerne i gode burgerbrød med ønsket tilbehør.

4 Comments

 1. Jeg har vært veganer nå denne måneden, siden det er verdens veganmåned og jeg fant ut at dte var en god mulighet til å prøve ut en vegansk livsstil. Det går mye bedre enn forventet, det er egentlig ikke så vanskelig. Men det er to ting jeg lurer på.

  Hvis et produkt inneholder vegetabilsk olje eller vegetabilsk fett er det da vegansk? Eller kan det være for eksempel transfett i det da?

  Også lurte jeg på noe annet. Nesten alle soyaprodukter står det at de må brukes opp innen 5 dager etter at de er åpnet. Stemmer dette? Og hvorfor er det sånn? Jeg rekker jo aldri å spise en stor boks med tofutti smøreost på fem dager når jeg bare er en person.

  Bloggen din er super og utrolig inspirerende. Tusen takk for at du tar deg tid til det! 🙂

 2. Åj, denne må jeg lage! Den så veldig god ut 🙂 NAM!

 3. Så kanon ut 🙂

 4. Å, så gode de så ut! 🙂 Har så langt kun laget tofuburgere, må nesten prøve meg på andre typer burgere også snart.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.