Spinat- og kikertcurry Vindaloo

Denne oppskriften fikk jeg av Anne Eilertsen, ei fantastisk dame på et forum jeg vanker på.

Retten ser kanskje litt kjedelig ut ved første øyekast, men ikke la dere lure; dette er faktisk (I kid you not) den beste indiske retten jeg har spist i hele mitt liv! Overdriver jeg? Ikke ifølge meg selv. Mannen min elsket den også, og vi nesten slåss om restene. Han ville ha resten med seg til lunsj på jobb i morgen, jeg ville ha resten til kvelds. Jeg vant!

Ja, jeg må i tillegg skyte inn at dette er BILLIG mat! Studentmat! Ingrediensene er få, og det dyreste er det glasset med Vindaloo-pasta som koster en førti kroner men som man bruker et par spiseskjeer av slik at det varer til mange slike retter. Og tro meg, vi kommer til å lage dette ofte, minst en gang i uka.

Og nei, du bør ikke bytte ut Vindalooen med noe annet, den er ganske essensiell i denne retten.

Ingredienser til ca. 4 personer:

 • 1 stor finhakket løk
 • 3-4 fedd raspet hvitløk
 • Ca. 400 gram kokte kikerter (ca. en hermetikkboks)
 • Ca. 1-2 ss Vindaloo-paste (denne eller denne, jeg brukte sistnevnte kjøpt på Meny, smak deg frem)
 • En liten pose frossen spinat (3-400 gram?)
 • 1 boks hakkede tomater
 • Salt og pepper (jeg brukte faktisk ikke det, glemte det, men det ble superbra allikevel)

Fremgangsmåte:

Fres løk og hvitløk i olje en stund, til det blir mykt, men ikke brent. Bruk middels varme.

Ha i Vindaloo-pastaen og rør godt. Stek litt til.

 

Ha i spinaten og la den tine i retten mens du rører av og til. Ikke bruk for høy varme, løken må ikke brennes. Dette kan ta en fem minutters tid.

Når spinaten er tint, ha i tomatene. Rør godt og ha over kikertene.

 

Bland alt godt sammen og la det putre på middels varme mens du koker ris og lager i stand tilbehøret.

 

Jeg serverte retten med raita (pose blandet med Alpro soyayoghurt naturell), hjemmelaget mangochutney (kanskje ikke helt da, men jeg bare kuttet opp en mango i biter og blandet med hakket rød chili, litt hvitvinseddik, sukker, salt, pepper, balsamico, olivenolje og 2-3 fedd raspet hvitløk), pannestekt naan med hvitløk og koriander, og ris.

Snadder!! Storfavoritt her i huset. Tusen takk, Anne!

 

12 Comments

 1. Hvor kjøper du Nan møllerens? Har leita masse.

 2. marte: jeg kjøper det på Meny.

 3. Snadder! Har du noen planer om å gi ut kokebok? Du lager jo så utrolig mye digg! Hadde vært fint å se flere vegankokebøker i butikkhyllene 😀

 4. Hei Anonym. Tusen takk for det, så hyggelig! Jeg har ingen umiddelbare planer om kokebok nei, både fordi det er svært vanskelig å få igang, og det selges mye mindre kokebøker nå enn etter at alt ble digitalt. De fleste bruker internett i dag, spesielt bloggene. Så min kokebok forblir nok i bloggformat. Men det betyr ikke at jeg takker nei om sjansen byr seg. Vi får se. 🙂

 5. Hei!
  Kom over bloggen din via Grønn hverdag. Så utrolig mange spennende oppskrifter du har på siden din! Holder på å lage denne retten nå, og du skal ikke se bort fra at jeg lager flere av rettene dine i framtiden.

 6. Hans Martin Lukerstuen

  Samboeren min lagde denne til oss, og hadde den klar når jeg kom hjem fra jobb, og he.re.gud! Dette er det beste jeg har spist siden jeg kutta dyreprodukter, om ikke i hele min livstid. 10/10

 7. Denne er enkel å lage og veldig god. Min datter på 15 år har den som favoritt..

 8. Jeg finner ikke den vindaloo-pasten i butikken, har leita flere steder. Finnes den muligens på innvandrerbutikk? Og hvis jeg ikke finner, hva ville vært best som alternativ?
  Takk for oppskrifter, forresten!

  • Hei. Jeg kjøper den på innvandrerbutikk ja (IMS i Sandnes, Norvina i Stavanger eller den asiatiske i kjelleren på Kvadrat, men tror de finnes i de aller fleste innvandrerbutikker altså). Om du allikevel ikke skulle finne den, ta en annen paste. Det blir jo en annen smak, men godt fordet. Jeg har brukt Kormapaste og Tandooripaste og en Rogan Josh-paste (den er kjempegod, jeg har en annen curryoppskrift her på bloggen med den, fra Jamie Oliver) og alt har blitt godt. Men foretrekker Vindaloo her, så krysser fingrene for at du finner den. 🙂

 9. Lurer på å lage denne til en anledning med 20-25 personer til stede. Hvor mange er denne oppskriften til?

  • Hei Julenek (elsker navnet!)
   Denne er til ca. 4 personer, så da ville jeg ganget den opp med minst 6, kanskje mer siden det alltid, etter min mening, er bedre å ha rester enn for lite mat. Men det kommer jo også an på mengden tilbehør. Men ja, jeg regner ca. 4 personer når jeg lager denne til middag. Skal lage den til 7 stk nå til uka og da dobler jeg den og satser på litt rester til kvelds til meg og mannen når ungene er i seng. 😀

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.