Delicatoboll

Jeg har aldri smakt ekte vare, så jeg beklager om disse ikke smaker helt som originalen. Men jeg vil tro de ikke er helt ulike. Delicatoboll er en slags havre-sjokobolle som av utseende kan ligne på kokosboller, men det er noe helt annet enn disse skumbollene. Svenske veganeres favorittgodteri, skal jeg tro alle lovprisingene rundt om på svenske veganblogger. I Norge kan det være et hekkan å få tak i dem, så her er en god, hjemmelaget variant.

Ingredienser til ca. 12 valnøttstore boller:

 • 100 gram myk margarin
 • 1,5 dl melis
 • 3 ss sterk kaffe
 • 1 ss kakaopulver
 • 2 ss Oboy-pulver
 • 1 ts vaniljeessens eller 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
 • 4 dl havregryn, kjørt til mel i food processor (eller kjøp havremel)
 • 2-300 gram kokesjokolade, til overtrekk
 • Kokosmasse

Fremgangsmåte:
Kjør margarin og melis i food processoren, til det er kremete og lyst. Det tar ikke lang tid.  
Tilsett Oboy, kakao, kaffe og vanilje og kjør litt til.
Ha i havremelet og kjør til det blir en stor klump som dunker rundt inne i bollen. Tar tar vel et kort minutt. Ha i litt mer havre om det trengs.

Ha massen over i en bolle og sett den evt. kjølig i et kvartes tid så den blir litt fastere. Det var ikke nødvendig med min, den var fast nok til å forme kuler av med det samme.

Bruk plasthansker eller lett fuktede hender og form valnøttstore kuler, eller den størrelsen du vil ha. Delicatoboller skal være litt store, kanskje som små plommer, men du velger selvsagt størrelsen selv.
Sett bollene på et brett kledd med bakepapir og sett det kjølig. På denne tiden kan det feks. stå utendørs i et kvarters tid.

Imens smelter du sjokoladen over vannbad eller i mikroen, og lar den avkjøles litt. Ha kokosmassen i en bred skål eller på en stor tallerken.

 

Dypp bollene i sjokoladen, de trenger ikke å ha et tykt lag, men nok til å dekke hele bollen så kokosen fester seg. Rett etter dypping has bollen i kokosmassen og vendes rundt i den så alt blir godt dekket. Legg dem tilbake på brettet og la dem avkjøles igjen, til de har stivnet godt.

Disse trenger ikke å oppbevares i kjøleskapet, men er det veldig varmt inne ville jeg nok hatt dem et kjølig sted.

2 Comments

 1. Anne May seie namnamnam

 2. Haha. Tror du hadde likt disse ja. 😀 Kan lage dem til neste helg, om dere skulle komme da. 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.