Julemarsipan med sjokoladetrekk

Nå selger de jo marsipangriser uten sjokoladetrekk som vi veganere kan spise. Men hva om vi har lyst på sjokolade utenpå? Da må man lage det selv. Man kan jo riktignok bare dyppe ferdige marsipangriser i smeltet sjokolade og la det stivne, eller kan kan lage alt fra marsipan til (rå) sjokolade fra bunnen av. Her har jeg gjort en mellomting, nemlig brukt ferdig marsipan og kokesjokolade. Enkelt og greit, og veldig godt.

Ingredienser: 
  • 1 rull marsipan fra Odense (lilla rull, denne smaker aller best)
  • 3-400 gram kokesjokolade (Odense sin 55% er best, men Coop sin mørke er også god)
  • Evt. litt kokosmasse
Fremgangsmåte:
Rull pølser, stikk ut tykke griser eller andre figurer med pepperkakeformer. Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøles litt før du forsiktig dypper figurene oppi med to gafler. Legg dem på papirkledd fat/stekeplate og sett dem kjølig til sjokoladen har stivnet. Vil du ha kokosmasse på, strør du dette over før sjokoladen stivner.

 

One Comment

  1. Pingback: Samling med over 20 veganske juleslag og julegodt • Klar-ferdig-visp!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.