Pizza med tre forskjellige Daiya-oster

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Daiya selges ikke i Norge, foreløpig, men amerikanske veganere skryter den opp i skyene. Det skal være den beste melkefrie osten man kan få tak i. Jeg var så heldig å tre poser med forskjellige smaker av min kjære venninne Mari Hult, da hun hadde vært i Berlin og handlet. De selger nemlig denne osten på det veganske supermarkedet, Veganz.

Min mann har til nå ikke likt EN eneste av de osteerstatningne vi har prøvd. Han synes hjemmelaget vegansk ostesaus er ok, men knapt det. Spenningen var derfor stor da vi skulle teste ut disse ostene, etter alt skrytet vi har hørt. Jeg har egentlig smakt mozzarella-versjonen før, men det var i en blindtest på Vegetarbloggen og jeg syntes den hadde en mild vaniljesmak. Måtte jo prøve igjen nå, da jeg fikk disse posene i hånda.
Vi laget 3 like pizzaer men med forskjellig Daiya-smak på hver pizza. En halv pose holdt til en stor, rund pizza. Osten ble, som vanlig, lagt oppå tomatsausen før vi hadde på grønnsakene. Det er alltid best.

Først ut var mozzarellaen. Den smeltet helt fint og konsistensen var faktisk omtrent som ordinær mozzarellaost. Jeg ble skeptisk da jeg luktet på den, for den har den typiske soya/plastikklukten, men den smakte heldigvis litt bedre enn den luktet. Litt uvant, men etter et halvt pizzastykke begynte den å smake ørlite bedre, og konsistensen var jo bra. Det var dog denne vi likte minst av alle de tre, mannen min kan godt ha den på pizza men jeg klarer den ikke, den smaker bare plastikk.

 

Nummer 2 ut var Pepperjack. Denne luktet bra og smeltet også bra. Var litt mindre «seig» enn mozzarellaen, dessverre, men den var bedre på smak. Min mann likte den godt, men jeg syntes plastikksmaken hang litt igjen i bakgrunnen hele tiden, og det ødela jo en smule. Jeg har brukt denne i matmuffins med hell. Tror den er bedre I mat enn PÅ mat.

Til slutt var det cheddaren sin tur. Den var mer «sausete» enn de andre, litt tykkere i konsistensen, men veldig god på smak. Passet fint på pizza, men tror nok den passer best på nachos og quesadillas, og i Mac & Cheese og slike retter. Der må den jo være veldig god!

 

Vår favoritt var altså Pepperjack,selv om jeg ikke var helt fan av konsistensen. Og den slår overhodet ikke min største favoritt, Cheezly Pepperjack! Men mozzarellaen hadde definitivt best konsistens, og cheddaren må som sagt være kjempebra til mexicanske matretter.

 

Ovenfra og ned: pepperjack, mozzarella og cheddar

 

One Comment

  1. Apropos den osten så kjøpte jeg Rice Mac and "cheese" med daiya ost på Kinsarvik Naturkost. Den var god! Comfortfood 🙂 Ganske liten porsjon bare, men like vel god!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.